Fransa vazgeçmiyor! Charles de Gaulle uçak gemisini yeniden Güney Kıbrıs'a yolluyor!

Fransa vazgeçmiyor! Charles de Gaulle uçak gemisini yeniden Güney Kıbrıs'a yolluyor!

GKRY Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa’nın amiral gemisinin Kıbrıs’a gelişinin iki ülke arasındaki özel bağları ve mükemmel düzeydeki iş birliğini ortaya koyduğu belirtildi.

GKRY ve Fransız güçlerinin önümüzdeki günlerde ortak tatbikatlar icra edecekleri de duyuruldu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sularında çeşitli petrol ve doğalgaz firmaları aracılığıyla çıkarları bulunan Fransa, Charles de Gaulle uçak gemisi görev grubunu ve donanmasına bağlı sava gemilerini sık sık Kıbrıs açıklarına da yolluyor.

Fransa’nın GKRY Büyükelçisi Salina Grenet-Catalano, GKRY’nin Fransız donanması gemilerine sürekli olarak kucak açmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Charles de Gaulle, önümüzdeki hafta içerisinde Limasol Limanı’nından ayrılarak İngiliz uçak gemisi HMS Queen Elizabeth uçak gemisi görev grubu ile Batı Akdeniz’de ilk kez ortak bir tatbikat da icra edecek.

1.500’den fazla mürettebatı bulunan Charles de Gaulle uçak gemisi 20 adet Rafale savaş uçağı, Northrop Grumman E-2 Hawkeye Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı (HİK), ve çeşitli helikopterlere ev sahipliği yapıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.