Fransa yeni nesil iki uçak gemisi yapacak!

Fransa yeni nesil iki uçak gemisi yapacak!

Fransız Donanması için yeni nesil uçak gemisi programı ve ek fırkateyn inşasına yönelik gelişmeler, Fransız Savunma Bakanı Florence Parly’nin katıldığı bir etkinlikle duyuruldu.

Açıklanan gelişmelar asında, iki adet savunma ve müdahale fırkateyninin (Frégate de Défense et d’Intervention /FDI) inşası yer aldı. 2025 yılında teslim edilmesi planlanan iki fırkateyn, 2030 yılına kadar donanmaya teslim edilecek FDI programının bir parçası olacak. 4 bin 500 tonluk gemilerden ilkinin çelik kesme töreni 2019’da icra edilmişti.

Savunma Bakanı Parly’nin duyurduğu bir diğer gelişme, Fransa’nın yeni nesil uçak gemisi programı kapsamında Naval Group ve Chantiers de l’Atlantique‘nin ortak girişim kurması oldu.

C4defence'den Yaren Yıldırım'ın haberine göre Naval Group’un, geminin genel mimarisi, savaş sistemi, seyrüsefer ve havacılık ile ilgili sistemlerden sorumlu olacağı ve nükleer kazan dairesinin alt sistemlerini tedarik ederek platforma entegre edeceği belirtildi.

Chantiers de l’Atlantique firmasının ise geminin tasarımından ve inşasından, tahrik sisteminden ve hidrodinamik gibi genel faaliyetlerden sorumlu olacağı belirtildi.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.