Fransa’da eğitime ara verildi!

Fransa’da eğitime ara verildi!

Fransa’da sular durulmuyor. Sarı Yelekliler’i destekleyen binlerce öğrenci gösterilere katıldı ve eğitime ara verildi. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

"Sarı Yelekliler"i destekleyen binlerce öğrenci eğitim reformlarını protesto etti. Ülkedeki yüzlerce lise gösteriler nedeniyle eğitime ara verdi.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin akaryakıta getirdiği ek zamları ve hayat pahalılığını protesto eden Sarı Yelekliler’e öğrenciler de katıldı.

Binlerce lise öğrencisi, eğitim reformlarını protesto etti. Çöp kutularını ateşe verip "Macron istifa" sloganları atan öğrencilere polis göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

‘GELECEĞİMİZDEN ENDİŞELENİYORUZ’

Gösterilere katılan bir lise öğrencisi, "Lise ve üniversite reformuna karşıyız. Biz de Sarı Yelekliler hareketine katılıyoruz, çünkü geleceğimizden endişeleniyoruz" derken, bir diğer öğrenci de, "Bizim de bir veya iki yıl içinde benzin almamız gerekecek. Eğitim alıyoruz ama sonunda hiçbir şey elde etmeyeceğiz" dedi.

3 YARALI, ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Gösterilerde 2 öğrenci ve bir polisin yaralandığı bildirildi. Polis onlarca öğrenciyi polis arabalarına zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına aldı.

Fransa Milli Eğitim Bakanlığı, eylemler nedeniyle yüzlerce lisede eğitime ara verildiğini açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.