Fransa'da gergin 1 Mayıs

Fransa'da gergin 1 Mayıs

Fransa’da 1 Mayıs gösterileri sırasında gerginlik başladı.

1968 Yılında Fransa’da Mayıs ayında gerçekleşen olayların 50. Yıl dönümü için vatandaşlar sokağa çıktı. 50. Yıl dönümündeki 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında yapılan etkinliklerde tansiyon yükseldi.

Aylardır grevler sürüyor

Bu sene, Air France ve demiryolu işçilerinin grevleriyle Fransa’da 1 Mayıs şekillendi. Bu kapsamda yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında çok sayıda kolluk kuvveti, polis sıkı bir şekilde geniş çevrede güvenlik önlemi aldı.

Sıkı önlemler alındı

Aylardır Fransa’nın pek çok kentinde demir yolu işçileri ve Air France çalışanlarının yürüttüğü grevler sebebi ile Paris Valiliği de 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayanları değil, onların arasına karışarak kargaşa ve huzursuzluk çıkarmaya çalışan, bunun yanı sıra çevredeki banka, dükkan ve iş yerlerine girerek kırıp dökmeye yönelik hareketlerde bulunanlara karşı sıkı önlemler oluşturdu.

Polis göstericilere ateş açtı

Ancak tüm bunlara rağmen 1968 Mayıs gösterilerinin 50. Yıl dönümü kapsamında yapılan yürüyüşte gerginlik baş gösterdi. Vatandaşlar ilk olarak Paris’te bulunan simge Bastilla Meydanı’nda buluştu. Burada bir araya gelen gruplar İtalyan meydanına kadar yürürken, polis çıkan kargaşa da ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.