Fransa'da protestolar sürüyor! 667 kişi gözaltına alındı

Fransa'da protestolar sürüyor! 667 kişi gözaltına alındı

Fransa'da bir polisin 17 yaşındaki sürücüyü 'dur' ihtarına uymamasını gerekçe göstererek öldürmesinin ardından başlayan protestolar nedeniyle ülke savaş alanına döndü. Eylemlerde 667 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da trafik kontrolü sırasında 17 yaşındaki Nahel M. adlı gencin, 27 Haziran'da yakın mesafeden polis tarafından vurulup öldürülmesini takiben başlayan protestolarda bugün itibariyle gözaltı sayısı 667 oldu.

 

İÇİŞLERİ BAKANI DUYURDU!


İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bugün yaptığı açıklamada “Dün gece polis memurlarımız, jandarmalarımız ve itfaiyecilerimiz bir kez daha nadir görülen bir şiddet eylemine cesurca karşı koydular. Kesin talimatlarım doğrultusunda 667 tutuklama gerçekleştirdiler” ifadelerini kullandı.

 

dfdfdfdfdfd.jpg

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün şiddet olaylarına değinerek “Polis karakollarına, okullara, belediye binalarına ve Cumhuriyete yönelik şiddet haklı gösterilemez” açıklamasını yaptı. Yetkililer, 17 yaşında gençle ilgili sadece Nahel M ismini kullanırken, ailenin avukatı Yassine Bouzrou'nun ve Macron'un yazılı açıklamalarında Nahel’in ismi ‘Nael’ olarak kullandığı görüldü.

 

asadadad.jpg     


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.