Fransız basınında Türkiye-Hollanda maçı: Ezdiler!

Fransız basınında Türkiye-Hollanda maçı: Ezdiler!

Fransız ekibi Lille'de forma giyen Burak Yılmaz, Avrupa devi Hollanda karşısında A Milli Takımı tek başına sırtladı. Burak Yılmaz'ın Hollanda maçında yaptığı hat-trick özellikle Fransız basınında geniş yankı uyandırdı.

Türkiye-Hollanda FIFA Dünya Kupası eleme maçı Türkiye ile Hollanda dışında en büyük yankıyı Fransa’da yarattı. Maçta üç gol atarak hat-trick yapan 35 yaşındaki Burak Yılmaz’ın futbol hayatını Lille formasıyla bu ülkede sürdürüyor olması yüzünden manşetler yıldız ismin müthiş performansına ayrıldı.

'BURAK YILMAZ'IN MAÇIYDI'

L’Equipe gazetesi ‘Türkiye, Hollanda’yı Burak Yılmaz’ın hat trick’i sayesinde mağlup etti’ başlığıyla yayınladığı haberde “Bu maç Burak’ın maçıydı. Üç golüyle galibiyette büyük pay sahibi oldu. Güçlü defansı, sağlam kontrataklarıyla Türkler Hollanda’ya karşı sağlam bir darbe indirdi” satırlarına yer verildi.

France Football ‘Burak Yılmaz Hollanda’ya cezayı kesti’ başlıklı haberinde Burak Yılmaz’ın maçın yıldızı olduğu değerlendirmesini yaparak takım halinde Türkiye’ye de övgü gönderdi, “Türkiye elemelere harika bir başlangıç yaptı. Hollanda defansı inanılmaz pasif bir görüntüdeydi” diye yazdı.

Lille kulübüne yakın Le Petit Lillois internet sitesi haber başlığını ‘Hollanda karşısında Türkiye’yi Burak Yılmaz sürükledi’ şeklinde attı. Fransız ekibinin formasını giyen deneyimli oyuncuya övgüler dizilen içerikte “Burak Yılmaz’ın sayesinde Türkiye grubun favorisi Hollanda’ya karşı sansasyon yarattı” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Reuters haber ajansı da İstanbul’da oynanan maçı, kapsamlı bir haberle abonelerine geçti: “Emektar kaptan Burak Yılmaz hat trick yaparak Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Türkiye’nin çarpıcı iç saha performansına ön ayak oldu.”

2022 Dünya Kupası Elemeleri’ne iyi bir başlangıç yaparak Hollanda’yı 4-2 mağlup eden A Milli Takımın bu galibiyeti, dış basında önemli yer buldu. Milli takımın galibiyetiyle ilgili olarak dış basında yer alan bazı haberler şöyle:

DE TELEGRAAF: HOLLANDA İÇİN TÜRKİYE’DE FELAKET GECESİ

Hollanda’nın en önemli gazetelerinden biri olan De Telegraaf, Hollanda’nın Türkiye karşısındaki mağlubiyetini bir felaket olarak yorumlarken, üç gol atan Burak Yılmaz’ın galibiyette önemli rol oynadığını vurguladı.

NOS.NL: HOLLANDA, BURAK YILMAZ’IN FARK YARATTIĞI MAÇTA REZİL OLDU

NOS internet sitesi ise Şenol Güneş yönetiminde Türkiye Milli Takımı’nın, ikinci baharını yaşayan 35 yaşındaki Burak Yılmaz’ın fark yarattığı maçta Hollanda’yı mağlup ettiğini yazdı.

VOETBALZONE: HOLLANDA’DAN DRAMATİK BAŞLANGIÇ

Voetbalzone internet sitesi ise Hollanda’nın dün akşam dramatik bir şekilde Dünya Kupası elemelerine başladığını vurgularken, Frank de Boer'in oyuncularının, etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye'ye 4-2 yenildiğini ifade etti. Burak Yılmaz'ın, yaptığı hat-trick ile gecenin mutlak yıldızı olduğu söylenirken, tecrübeli oyuncunun 21. yüzyılda Hollanda’ya 5 gol atarak Cristiano Ronaldo’yu geride bıraktığına dikkat çekildi.

L’EQUIPE: TÜRKİYE, BURAK YILMAZ’IN HAT-TRICKİYLE HOLLANDA’YI MAĞLUP ETTİ

Fransa’nın önde gelen spor gazetelerinden biri olan L’Equipe ise Burak Yılmaz’a dikkat çekti. Lille’de forma giyen 35 yaşındaki oyuncunun hat-trick yaparak galibiyette önemli pay sahibi olduğu yazılırken, savunmada etkili olan milli takımın, Hollanda’ya büyük bir darbe vurulduğuna dikkat çekildi.

RMC SPORT: TÜRKİYE’NİN HOLLANDA’YA KARŞI MUHTEŞEM ZAFERİ

Fransa’nın önde gelen yayın organlarından biri olan RMC Sport ise Türkiye’nin galibiyetini bir sürpriz olarak nitelendirdi. 35 yaşındaki Burak Yılmaz’ın harika bir maç çıkararak takımını galibiyete taşıdığı ifade edildi.

AFTENPOSTEN: TÜRKİYE’DEN HOLLANDA’YA ŞOK

Norveç’in önde gelen gazetelerinden biri olan Aftenposten'de ise, Türkiye’nin Hollanda galibiyeti olumlu karşılanmadı. A Milli Takımın galibiyetinin gruptaki dinamikleri değiştirdiği vurgulanırken, bu tablonun Norveç için iyi olmadığı ifade edildi. İlk maçlar sonunda oluşan tabloda, Norveç’in Dünya Kupası’na katılmak için milli takımdan en az bir galibiyet almasının şart olduğunun altı çizildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.