FT’den büyüme yorumu: “Altı yılın zirvesinde”

FT’den büyüme yorumu: “Altı yılın zirvesinde”

Türk ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde kaydettiği yüzde 11.1’lik büyüme, dünyada da dikkatleri üzerine çekti. Financial Times Gazetesi, 3.çeyrekteki büyümenin beklentileri aşarak "altı yılın zirvesini" oluşturduğunu ifade etti.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times internet sitesinde, "Türkiye'de büyüme yüzde 11.1'e kadar tırmandı" başlığı ile verdiği haberde, "Türkiye, GSYH'da güçlü bir toparlama duyurdu" derken, büyümenin bu yılın üçüncü çeyreğinde önceki yılın eş dönemine göre yüzde 11.1'e çıkarak tahminleri aştığına dikkat çekti. Haberde üçüncü çeyrek büyüme için "Bu oran, altı yılın zirvesi ve önceki çeyrekte kaydedilen yüzde 5.1'den yüksektir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberde, büyümeye çeşitli sektörlerin katkılarının aktarıldığı vurgulanarak, TÜİK'e aften toplam katma değerin, tarım sektöründe yüzde 2.8, sanayi sektöründe yüzde 14.8, inşaat sektöründe yüzde 18.7 ve hizmetler sektöründe yüzde 20.7 arttığı belirtildi.

FT, ihracatın önceki yılın eş dönemine göre yüzde 17.2 yükselirken ithalattaki artışın ise yüzde 14.5 olarak gerçekleştiğine işaret etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.