FT'den enflasyon yorumu: Faiz artırımı isteksizliği ciddi biçimde sınanacak

FT'den enflasyon yorumu: Faiz artırımı isteksizliği ciddi biçimde sınanacak

Financial Times, Türkiye'de Kasım ayı enflasyonunda görülen yükselmenin "faiz artırımı" karşıtları için "ciddi bir test" oluşturacağını öne sürdü. FT,açıklanan verilerin geçen yılki verilerle karşılaştırıldığında sonuçların "iç açıcı olmadığını" belirtti.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de Kasım ayında yüzde 12,98'ye çıkan yıllık enflasyonun "14 yıllık zirveye tırmandığını" belirttiği haberinde, "Türk enflasyondaki son yükselişin, resmi kurumların faiz oranlarındaki büyük artışların yapılması isteksizliği için ciddi bir test oluşturacağı" yorumunu yaptı.

Geçen yıldaki verilerle karşılaştırmaların "hiç de iç açıcı olmadığını" düşünen gazete, Türk Lirasının da "siyasi gerilimler ve Merkez Bankası'nın faizleri artırma isteksizliğinden oluşan karışımı nedeniyle rekor düşük düzeyde seyrettiğine" dikkat çektikten sonra, Londra merkezli danışmanlık şirketi Capital Economics'in değerlendirmesini de aktardı.

Capital Economics, "Bu enflasyon verileri elbette ki Merkez Bankası'ndaki politika yapıcıları için alarm verici olacak" görüşünü öne sürdüğü değerlendirmesinde, "Bugünkü verilerin politikayı sıkılaştırmaya yönelik bir adım daha atmaya sevketmek için yeterli olacağını düşünüyoruz. Bunun da, geç likidite penceresi oranı yüzde 12,25'ten 12,50'ye çıkaracak 25 baz puanlık bir artış ile gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.