Futbolda yeni dönem! Penaltı kuralı değişiyor

Futbolda yeni dönem! Penaltı kuralı değişiyor

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) penaltı vuruşlarında kurak değişikliğine gidileceğinin gündeme geldiğini duyurdu.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) penaltı vuruşlarında kurak değişikliğine gidileceğinin gündeme geldiğini duyurdu.

Tek vuruş hakkı olacak

Futbolun oyun kurallarını belirleyen Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), penaltı vuruşlarında yeni bir değişikliğe gidilmesi yönünde hazırlıklara başladı. İddialara göre hazırlanan taslakta, maç karşılaşması anında kullanılan penaltıda sadece tek vuruş hakkının olacağı belirlendi. Bu taslağa göre artık penaltı vuruşlarında yapıldığı gibi kaleciden ya da direkten top dönerse futbolcunun ikinci bir atış hakkı bulunmayacak. Maç yeniden aut atışı ile başlayacak.

Hazırlanan taslak Mart ayında IFAB’ta oylamaya sunulacak. Eğer kabul edilirse yeni uygulamanın Haziran ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaleci vuruşu gündemde!

Futboldaki bir değişiklik konusu ise penaltı vuruşunda kalecilerin duruşu ile ilgili.Kalecilerin çizgide durma zorunluğu olduğu için yeni gündemde kalecinin tek ayağını öne atmasına izin verilmesi konuşuluyor.

Fenerbahçe maçında olay olmuştu!

Fenerbahçe ve Kasımpaşa arasında geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen karşılaşmada Mbaye’nin attığı penaltı atışını kaleci Harun Tekin kurtarmıştı. Kurtarmadan sonra dönen topu ise Eduok gole çevirmişti. Fakat alan ihlali yapıldığını söyleyen hakem gol hakkında iptal kararı vermişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.