Ganire Paşeyeva Nurculuk suçlamalarına sert cevap verdi.

Ganire Paşeyeva Nurculuk suçlamalarına sert cevap verdi.

Ganire Paşeyeva Nurculuk suçlamalarına sert cevap verdi.

 

Paşayeva hakkındaki iddiaların araştırılası için Azerbaycan İstihbarat teşkilatı ( MTN - Milli Tehlikesizlik Nazirliği)’ne  başvurdu.

 

Azerbaycan Milli Meclisi’nin oturumunda konuşan Milletvekili Ganire Paşayeva onu nurculukla suçlayanlara sert mesajlar verdi.

 

Paşayeva, bazı güçler basını çirkin amaçları için kullanırlar. "Bugün birileri söz ve basın özgürlüğünü kullanarak devlete, Devletçiliğe hizmet eden insanlara karşı iftira kampanyasını götürmeye çalışıyorlar. Ben şahsen Hocalı soykırımı etkinliklerine katıldığım zaman kendime karşı yürütülen bu kampanyalara ilişkin bugün ülkenin Ulusal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdum. Başvuru da vurguladım ki, ben kimseden korkmuyorum, çekinmiyorum ve tüm faaliyetimin araştırılmasına da hazırım.

 

Ama ben kimselerin hoşuna gitmiyorum diye,  basın organlarını arkasına alıp bu kampanyayı yapanların halkın önüne çıkarılmasını istiyorum. Çünkü bu kampanyalar bugün bana, yarın başkasına karşı olabilir. Her etkinliğimde Haydar Aliyev’den, Türkiye’de Atatürk'ten alıntılar getiren, hayatında bir kez de Nursi'den alıntılar etmeyen insana " Sen neden Türk okullarına destek veriyorsun " diye Nurculukla itham ederek çamur atanların ciddi bir hesap vermesi gerekir. Diğer milletvekilleri kendileri bilirler. Ama ben kendi adıma müracaat ettim. " G.Paşayeva onu hedef alanlara seslenerek : " Ne Yapmalıydık? Suriye'de çocuklarımızı savaşlara çağıranların yanında mı olmalıydık? Yoksa o güçlerimi desteklemeliydik ki, çocuklarımıza iyi eğitim versin? Ben Çağ Öğretim Şirketi, Turan Yazgan hocanın Okulları veya tüm Anadolu okullarının hepsinin faaliyetini destekliyorum ki, çocuklarımız iyi eğitim alsınlar. Ben tüm o güzel okulların yanında oldum. Suriye'de çocuklarımızı savaşa çağıranların yanında mı olmalıydım? Bu parlamentoda onların hakkında konuşamaya başlayınca bana saldırmaya başladılar. Bugün bana olan bu konular yarın başkalarına karşı da olacak. Onlara karşı mücadeleyi güçlendirmeliyiz " .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.