Gazze'ye destek veren Benzema vatandaşlıktan çıkarılabilir

Gazze'ye destek veren Benzema vatandaşlıktan çıkarılabilir

Dünyaca ünlü Fransız golcü Karim Benzema'nın, Gazze ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası Fransız vatandaşlığından çıkarılması istendi.

Fransız milletvekili Valerie Bouay, Karim Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde çağrıda bulundu. Fransız İçişleri Bakanlığı da Cezayir asıllı futbolcuyu “terör örgütüyle bağlantısı var” iddiasıyla suçladı.

Dünyaca ünlü futbolcu Karim Benzema, İsrail'in Gazze'ye saldırısı sonrası sosyal medya hesabından paylaştım yaptı.

Cezayir asıllı Fransız futbolcu, "Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayınında, "Karim Benzema'nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa'da terörist olarak adlandırılıyor" dedi.

Darmanin, "Çifte vatandaşlığa ve uluslararası üne sahip bir oyuncunun ülkesine bu şekilde hakaret etmesine izin veremeyiz" dedi.

Öte yandan milletvekili Valerie Bouay de Benzema'nın Fransız vatandaşlığından çıkarılması yönünde açıkça çağrıda bulundu.

Suudi Arabistan’ın Al-İttihad takımında forma giyen 35 yaşındaki Karim Benzema, daha önce de Filistin'e destek veren sözleri nedeniyle hem Avrupalı siyasetçilerden hem de Avrupa basınından eleştiri almış ancak destek mesajları vermekten geri durmamıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.