“Gelecek” geliyor; bilimkurgu filmlerindeki “uçan askerler”  gerçek oldu!

“Gelecek” geliyor; bilimkurgu filmlerindeki “uçan askerler” gerçek oldu!

Denizde devriye gezen uçan asker görüntüleri izlenme rekoru kırdı

Bilimkurgu filmlerinde izlediğimiz o birbirinden ilginç sahneler ve görüntüler içerisinde yaşadığımız zaman dilimi içinde birer hayal gibi gözükse de de aslında o çok ünlü aforizmanın dediği gibi; “Gelecek de bir gün gelecek”. Bu sözü doğrulamak istercesine bilim kurgu filmlerindeki uçan askerleri aratmayan görüntüler geçtiğimiz hafta içerisinde İngilizler tarafından paylaşıldı ve görüntüler milyonlarca kez izlenerek rekorlar kırdı.

Görüntülerdeki İngiliz Deniz Kuvvetleri Komando Eğitim Birliği'nden 39 yaşındaki yeşil bereli komando, “dünyanın ilk uçan askeri” ünvanını aldı.

Frank Zapata isimli çılgın mucit, Demir Adam filmlerinden esinlenerek bilim kurguyu hayata geçirdi ve bir “uçan elbise” icat etti. İlk başlarda pahalı bir oyuncak olarak görünse de İngiliz askeri kuvvetler potansiyeli gördü ve hava kuvvetleri bünyesine katmaya karar verdi.

İngiliz komandosu, kısa bir eğitimin ardından 1000 beygir gücündeki motorları giydi. Askeri parkuru saniyeler içinde geçti. Başarılı bir şekilde inen komando, komutanlar tarafından da tebrik edildi.

İngiliz savaş gemisinden havalanan uçan komando, yolcuların bulunduğu ABD bayraklı teknenin etrafında dolaşarak devriye gezdi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.