Göbeklitepe Maratonu 6.defa Start verildi

Göbeklitepe Maratonu 6.defa Start verildi

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan, “Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu” Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde yapıldı. 

300 sporcunun katılmış olduğu maraton renkli görüntüler yaşandı.

1508931743_gobeklitepe_maratonu_1.jpg

Bu sene 6’ncısı yapılan maratona katılan kulüp ve ferdi lisanslı sporcular, Piazza AVM önünden start verildi 10 km ve 21 km’lik mesafeyi koşmaya başladı. 

Her yaş grubundan bayan ve erkek sporcuların katılmış olduğu maratonda centilmenliğin hakim olduğu gözlendi. Bazı sporcular bitiş noktasına el ele girerek büyük beğeni topladı. 

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin de izlemiş olduğu yarışmada sporcuların yanı sıra sporseverler de yoğun ilgi gösterdi. 

Maraton sonunda dereceye giren sporculara Piazza AVM’nin otoparkında yapılan törenle ödülleri verildi.

1508931847_gobeklitepe_maratonu_3.jpg

Folklor ekiplerin gösterisiyle başlayan ödül töreni açılışında konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yaş ortalaması 19.1 olan Şanlıurfa’nın bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasının önemine dikkatleri çekti. Cevheri, dereceye giren ya da giremeyen tüm sporcuları kutladı.

Uluslararası Statü Kazandırmak İstiyoruz

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Göbeklitepe Yarı Maratonu’nun Dünya’nın en önemli maratonlarından biri olduğunu söyledi.

Gelecek sene hem federasyon, hem de Şanlıurfa Valiliği’nin himayesinde daha geniş kapsamlı bir organizasyon yapacaklarını söyleyen Çintimar, Biliyorsunuz Göbeklitepe, Dünya’nın bilinen tarihini alt üst eden bir yapı. 

Böyle önemli bir keşfin adına yaptığımız bu maratonu, daha büyük bir organizasyonla, daha büyük bir yapıyla sürdürmek için çalışıyoruz.

Federasyon olarak Göbeklitepe Yarı Maratonu’na uluslararası statü kazandırmak istiyoruz.

Bu maratonun, Avrupa Atletizm Federasyonu bünyesine dahil edilerek, Dünya genelinde kabul gören bir yarı maraton olmasını sağlayacağız.

300 Sporcu Katıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş de Göbeklitepe Yarı Maratonu’nun uluslararası statüde olması gerektiğini altını çizdi. 

Keşküş, “Bu sene maratonumuzun 6.sını yaptık ve ciddi manada tecrübe edindik.

Bu sene 300'e yakın sporcu katıldı. İnsanlık tarihinin tekrardan yazılmasını sağlayan Göbeklitepe'nin tanınırlığını çoğaltma adına çok güzel bir organizasyon oldu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

12 Bin TL’lik Para Ödülü Dağıtıldı

Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu’ neticesinde yarı maratonda ve 10 kilometre koşusunda ilk 3’e giren sporculara toplam 12 bin TL’lik para ödülü verildi.

Yarı maratonun sonunda, büyük erkekler ve büyük bayanlar kategorisinde 1’inci olan sporcular 1.500’er TL, 2’nci olan sporcular 1.250’şer TL, 3’üncü olan sporcular ise 1.000’er TL ödül kazandı. 

10 kilometre koşu sonunda ise büyük erkekler ve bayanlar kategorisinde 1’inci olan sporculara 1.000’er TL, 2’inci olan sporculara 750’şer TL, 3’üncü olan sporculara da 500’er TL para ödülü verildi. 

Maratona ev sahipliği yapan Piazza AVM tarafından da sporculara çeşitli hediyeler verildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.