Gökçek Aday Olmayacak İddiası

Gökçek Aday Olmayacak İddiası

Melih Gökçek'in gündemdeki tartışmalar konusunda sessiz kalması AKP içinde rahatsızlık yarattı. Melih Gökçek'in bu sessizliği nedeniyle Ankara Belediye Başkanlığı'na Ali Babacan'ın aday gösterileceği iddia edildi.

Ankara'da belediye başkanlığına aday olan Melih Gökçek'in, Hükümet ve Cemaat arasındaki kavgada sessiz kalması AK Parti'de rahatsızlık yarattı.


Hatta Ankara adaylığının Bakan Ali Babacan'a teklif edildiği ancak onun da sıcak bakmadığı konuşuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olarak açıklanan Melih Gökçek'in, AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerilimde sessiz kaldığı için partide tartışma konusu olduğu öğrenildi.

Melih Gökçek'in adaylığına karşı çıkan bazı isimlerin, Başbakan Erdoğan ve parti yönetimine, “Melih Gökçek bizden yana tavır almıyor” şeklindeki rahatsızlıklarını ilettikleri kaydedildi.

AKP kulislerinde, konunun, başından bu yana Melih Gökçek'in adaylığın akarşı çıkan, aralarında bakan ve Merke Yürütme Kurulu üyelerinin de olduğu bazı isimler tarafından Erdoğan'a aktarıldığı konuşuluyor.

Kimi isimlerin, Melih Gökçek'in yerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın aday gösterilmesi için yoğun kulis faaliyeti yürüttükleri kaydediliyor.

Kulislerde, adaylık teklifinin götürüldüğü Ali Babacan'ın ikna edilmeye çalışıldığı ancak teklife sıcak bakmadığı dile getiriliyor.

Bu arada, kulislerde, Melih Gökçek'in oy oranının düştüğü ve Ankara'yı kazanamama durumunun belirdiği de kaydediliyor.

Zira CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş'ın, Melih Gökçek ile arasındaki oy farkını kapattığı ifade ediliyor.

Melih Gökçek'in adaylığı bırakmasının yollarına bakıldığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.