Gönüllü Büyükelçiler 3 kıtada işbaşında

Gönüllü Büyükelçiler 3 kıtada işbaşında

Yeni hükümet sistemine hazırlanan Türkiye diplomasisinde de önemli bir açılıma hazırlanıyor.

Moğolistan'dan Ukrayna'ya; Tanzanya'dan Sırbistan'a kadar birçok ülkeden Türkiye'de eğitim gören gençler gönüllü Büyükelçi rolü üstlenecek. Türkiye Mezunları programı kapsamında diplomasiye katkı sunacak gençler, hem ekonomik hem de siyasi ilişkilerin gelişimine aktif bir şekilde destek verecek. Bu yılın sonun da sayıları 40'a ulaşması hedeflenen dernekler kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarla mezunlar arasında büyük bir sinerji oluşturacak. Bu çalışma ile dünyanın 160 ülkesinde bulunan Türkiye Mezunları ile irtibatların kuvvetlendirilmesi ve küresel bir mezun ağı oluşturulacak. Hatırlanacağı üzere daha önce Türkiye'nin burslu olarak okuttuğu Muhammed Manguş Libya'da Başbakanlık, Enver Hasani Kosova'da Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Ayhan Karayusuf da Yunanistan'da iktidardaki Syriza partisinden milletvekilliği yapmıştı.

-TÜRKİYE'Yİ ANLATACAKLAR-

Konuyla ilgili açıklama yapan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Mehmet Köse, "Türkiye'de 16 bin yabancı öğrenci Türkiye Burslusu olarak eğitim görüyor. Geçmişte ülkemizdeki üniversitelerde eğitim alıp kendi ülkelerinde önemli pozisyonlara gelmiş birçok arkadaşımız var. Bu sayının giderek artacağını düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımız hem kendi ülkeleri hem de Türkiye arasında gönüllü elçilik rolü üstlenecek. Ülkemizin değerlerini, güzelliklerini kendi ülkelerinde de anlatacaklar" dedi.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye'de çeşitli üniversitelerde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunları 'Türkiye Yeniden:Mezun Buluşması' programıyla İstanbul'da biraraya getirecek. Programa dünyanın dört bir yanından binlerce mezun katılacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.