Gözlerinize inanamayacaksınız! ABD'de vampir mezarı bulundu...

Gözlerinize inanamayacaksınız! ABD'de vampir mezarı bulundu...

Korku filmlerinin başlıca teması olan vampirler gerçekte de var oldu mu?

Korku filmlerinin başlıca teması olan vampirler gerçekte de var oldu mu? Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez 1990 yılında bulunan bir iskeletin yeniden incelenmesi ve bulguların bu kişinin bir vampir olduğu yönünde olması bu tartışmaları iyice alevlendirdi. Araştırmacıların beyanlarına göre bulunan iskelet 1900’lü yıllarda yaşamış olan John Barber isimli fakir bir çiftçiydi ve o yıllarda tedavisi olmayan tüberkülozdan ölmüştü. Buraya kadar her şey normal değil mi? Fakat asıl tuhaflık bundan sonra başlıyor…

Tüberkülozdan ölen fakir bir çiftçinin mezarı normal şartlar altında bilim insanları için hiçbir fark yaratmaz. Fakat bulunan mezarın oldukça garip özellikleri vardı.

Ceset, bir tabutun içerisinde bulunuyordu ve tabut, adeta ölünün herhangi bir şekilde tabuttan çıkamaması için iyiden iyiye çivilenmişti. Barber öldükten sonra kafatası gövdesinden ayrılmış ve kolları, omuzlarının hizasına getirilerek çapraz bir şekilde yerleştirilmişti. Bu aslında 18 ve 19. Yüzyıllara ait normal görülen bir durumdu. Bölge halkı vampir olduğuna inanılan kişileri bu şekilde gömerdi ve o dönemlerde vampirlerin ölümsüz olduğuna, aradan yıllar geçse bile vampirin yeniden döneceğini düşünürdü.

vampir1-001.jpg

Cesedin bulunduğu yıllarda yapılan çalışmalar, o dönemki teknikler yetersiz olduğu için istenilen şekilde sonuç alınamamıştı.

Fakat bugünkü teknoloji ile ABD Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve DNA araştırmacısı olan Jennifer Higginbotham, bu fosili yeniden inceledi ve elde ettiği verileri basınla paylaştı. Higginbotham, yaptıkları araştırmaların sonucunda John Barber'in o dönem bölgede yaşayan insanlar tarafından vampir olarak nitelendirildiğine dair delillerinin olduğunu açıkladı.

Mezarın bulunduğu ABD'nin New England bölgesinde bulunan Connecticut eyaletinden arkeolog Nicholas Bellantoni, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda bu mezarın defalarca açıldığını ve içerisindeki kişinin hala orada olup olmadığının sık sık kontrol edildiğini söyledi. Bellantoni'ye göre bu durum, vampirlerin ölümsüz olduğuna inanılmasından ötürü geliyordu. Bilim insanları, konuyla ilgili çalışmalarını halen sürdürmekte.

VAMPİR NEDİR ?

Vampirler normal koşullarda diğer insanlardan ayırt edilemezler ancak insan kanıyla beslenirler. Dişlerinin de biraz daha uzun ve sivri olduğu söylenmektedir.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.