Gül ifade verecek

Gül ifade verecek

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı döneminde ifade veremediği "Kayıp Trilyon" davası için savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Necmettin Erbakan döneminin “Kayıp Trilyon" davası için önümüzdeki haftalarda savcılığa ifade verecek.


Abdullah Gül, yakın çevresine “Artık görevim bitiyor. Uygun bir zamanda avukatlarımı savcılığa göndereceğim, ifade vermek üzere gitmek için gün belirlenmesini isteyeceğim" dedi.

Gül "hukuk devleti budur, kimse imtiyazlı değildir, herkes gider ifade verir, suç var mı, yok mu diye karar verme yetkisi yargıya aittir” şeklinde konuştu.
 

11. Cumhurbaşkanı Gül, 2009 yılında da ifade vermek istemiş ancak savcılık "Cumhurbaşkanının ifadeye vermesi gelmesi uygun olmaz" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.