Gülen Birleşmiş Milletler'de konuştu

Gülen Birleşmiş Milletler'de konuştu

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), İsviçre Diyalog Enstitüsü ve Cenevre Üniversitesi'nin işbirliğiyle BM'nin Cenevre merkezinde 'Barış İnşası İçin Sivil Toplumun Seferber Edilmesi' konulu barış zirvesinde Fethullah Gülen, videolu bir mesajla konuşma yap

Zaman Gazetesi Brüksel Temsilcisi Selçuk Gültaşlı'nın haberine göre, Mahatma Gandi’nin torunu Ela Gandi, Norveç’in Nobel Komitesi’nden Gunnar Johan Stalsett, 50 ülkeden 800 katılımcıya hitap eden isimlerden birkaçıydı. Gültaşlı, Gülen'in mesajı okunurken salonun tıklım tıklım dolu olduğuna dikkat çekti.


Gültaşlı'nın Zaman'da "Hocaefendi, Birleşmiş Milletler’de konuştu!" başlığıyla yayımlanan(27 Ekim 2014) yazısı şöyle:

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), İsviçre Diyalog Enstitüsü ve Cenevre Üniversitesi’nin işbirliğiyle BM’nin Cenevre merkezinde ‘Barış İnşası İçin Sivil Toplumun Seferber Edilmesi’ konulu barış zirvesi tam bir ‘yıldızlar’ geçidine şahit oldu. Hasan El Benna’nın torunu Tarık Ramazan, ‘mesajım hayatımdır’ yazılı bağdaş kurmuş heykelinin BM Cenevre merkezinin bahçesini süslediği Mahatma Gandi’nin torunu Ela Gandi, Norveç’in Nobel Komitesi’nden Gunnar Johan Stalsett, 50 ülkeden 800 katılımcıya hitap eden isimlerden birkaçıydı.

BM’nin bütün faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 70’inin gerçekleştiği, 9500 personeli ile BM’nin merkezi New York’tan bile daha fazla çalışanı olan, BM’ye kayıtlı 193 ülkenin 176’sının büyükelçi seviyesinde temsil edildiği Cenevre’deki BM Konferansı’nı Hocaefendi açtı. Fiziken orada değildi Hocaefendi ama yine de salon tıklık tıklım doluydu mesajı okunurken.

Çok şöhretli katılımcıların bazılarına iktidar muhipleri daha önceden ‘uğramış’ ve ‘CIA’e çalışan’ Hizmet Hareketi’nin programlarına katılmamalarını tembih etmiş. Konuşmacılardan birine bu iftirayla giden ekibe, ismi bende mahfuz kişi, müstehzi bir edayla ‘MOSSAD’a çalışmıyorlar mıydı?’ diye sormuş. Cevap tatmin etmemiş olmalı ki konferansa katılıp, hepimizin istifade ettiği bir konuşma yaptı.

.....

İktidarın ‘terörist’ örgütün karargâhı olarak ilan etmek için bütün imkânlarını seferber ettiği Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nı 24 Ekim BM Günü’nde düzenlediği Barış Konferansı için tebrik etmek gerekiyor. Havuz medyası nasıl oldu da şimdiye kadar ‘Paralel BM: Teröristler, BM’de barış konferansı düzenledi’ manşeti atmadı, şaşıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.