Gülen'in okul ve dershanelerine el konuldu

Gülen'in okul ve dershanelerine el konuldu

Mektupta yapının Azerbaycan'da birçok kamu kurumunda kadrolaştığı ifade edilmiş, cemaatin Yabancı ülkelerde bulunan nüfuzunu kullanarak, Azerbaycan üzerinde baskı kurulması istenmişti.

Paralel yapının Türkiye’dekine benzer bir yapılanmaya gittiğinin ortaya çıktığı Azerbaycan’da cemaate yönelik yaptırımlar gelmeye başladı. Ülkede Gülen Cemaati’ne ait 11 okul ve 13 dershane kamuya devredildi. Aralarında Bakü’deki Çağ-Kafkas Üniversitesi’nin de bulunduğu eğitim kurumları, Azerbaycan Petrol Ve Gaz Şirketi ‘Socar’a bağlandı.


17 Aralık Operasyonu sonrası Türkiye’de gün yüzüne çıkan “paralel yapı”nın yurt dışında da çeşitli ülkelerde benzer bir yapıya gittiği ortaya çıkmıştı.Son olarak Azerbaycan’da cemaate ait okulların başında bulunan Enver Özeren’in Fethullah Gülen’e yazdığı mektup Azeri bir sitede yayınlandı.

Mektupta yapının Azerbaycan’da birçok kamu kurumunda kadrolaştığı ifade edilmiş, cemaatin
Yabancı ülkelerde bulunan nüfuzunu kullanarak, Azerbaycan üzerinde baskı kurulması istenmişti.

Azeri hükümeti, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından paralel yapının Azerbaycan’daki faaliyetlerini incelemeye almıştı.


Kısa adı ANS olan “Azerbaycan News Service” televizyon kanalı ve çeşitli internet sitelerinde ülkede cemaate ait bazı eğitim kurumlarının kamuya devredildiği belirtildi.

Haberde aralarında Bakü’deki Çağ-Kafkas Üniversitesi’nin de bulunduğu cemaate ait 11 okul ve 13 dershanenin Azerbaycan Petrol ve Gaz Şirketi ‘Socar’a Bağlı “Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi” bünyesine alındığı açıklandı.


Azerbaycan devlet petrol şirketi “Socar” başkan yardımcısı Halik Memmedov da yaptığı açıklamada haberi doğruladı.

Memmedov, ülkede eğitimin kalitesini yükseltmek istediklerini, Artık bu okulların “Azerbaycan Uluslararası Eğitim Merkezi”nin bünyesinde eğitimlerine devam edeceğini söyledi. (A HABER)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.