Haitili mülteci annenin feryadı: "Oğlum ölüyor yardım edin"

Haitili mülteci annenin feryadı yürekleri burktu

Meksika’daki bir gözaltı merkezinde çekilen görüntüler gerçek bir insanlık dramı. Yürekleri burkan videoda göçmen bir anne hasta oğlu için yardım istiyor.

Görüntülerde Haitili iki çocuk annesinin yere yatarak çitin altındaki boşluktan “ölmek üzere olan oğlu” için yardım istediği kareler yer alıyor.

Ayrıca videoda biri 5 yaşında diğeri 14 aylık iki oğlu olan, ismi bilinmeyen kadın 10 gündür bulundukları Tapachula’daki Feria Mesoamericana merkezinde açlık ve susuzluktan acı çektiklerini söylüyor.

El Universal’in yayımladığı videoda gözyaşları içindeki kadının, “Oğlum uzun süredir hasta. Çok acı çekiyorum. Bize bir parça yemek vermediler. İçilebilecek su yok. Yardım edin, oğlumla bana yardım edin. O hasta. Oğlum ölüyor” dediği görülmekte.

İspanyolca konuşan kadın çitin altından gazetecilerin olduğu diğer tarafa elini uzatarak “adalet” için yalvarmakta.

Yüzlerce Haitili ve Afrikalı mülteci salı günü isyan ederek Meksika’nın güneyinde bulunan merkezden kaçmaya çalışmıştı.

Bu bir ay içinde mültecilerin yemek, tıbbi bakım ve merkezden ayrılmalarını sağlayacak sürece dair yardım talebiyle gerçekleştirdiği üçüncü eylem.

Ülkenin en büyük gözaltı merkezinde güvenlik görevlilerinin ve polis yetkililerinin göçmenlerin merkezden ayrılmasını durdurduğu söylendi.

EFE haber ajansının yaptığı habere göre, Ulusal Göç Enstitüsü (The National Institute of Immigration) eylemle ilgilenmeyerek isyanı “rahatsızlık” olarak niteledi.

Görüntüler akıllara geçtiğimiz günlerde ABD'ye göç etmek isterken Meksika'nın Tamaulipas eyaletinde Matamoros nehrini geçerken boğulan baba ve kızı getirdi. 

KAYNAK: Independente Türkçe

İzlenme: 1475
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar