Hakan Çalhanoğlu: İtalya’da tarihe geçti 14 yıl sonra bir ilki başardı!

Hakan Çalhanoğlu: İtalya’da tarihe geçti 14 yıl sonra bir ilki başardı!

Chievo'yu 4-1 olarak yenen Milan'da gol atan Hakan Çalhanoğlu, Emre Belözoğlu'ndan sonra (2003 senesinde Inter' Roma'ya) Serie A'da gol atanlar arasında ilk Türk oldu.

İtalya Ligi yapmış olduğu dev transferlerle büyük umutlarla başlayan fakat beklemiş olduğu bir türlü neticeler alamayan Milan, Chievo deplasmanında coştu. 

Milano temsilcisi sahadan 4-1 galip olarak ayrıldı, Hakan Çalhanoğlu takımın 3. golünü attı.

Suso 36. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi, 42'de Bostjan Cesar'ın kendi kalesine atmış olduğu golle konuk takım farkı 2'ye çıkardı. 

İlk yarı bu skorla neticelenirken, 55'dakika da Hakan Çalhanoğlu sahaya çıktı.

Hakan Çalhanoğlu takımını 3-0 öne geçirdi; Nisan 2003'te Emre Belözoğlu'nun Inter'de forma giyerken Roma'ya atmış olduğu golden sonra Serie A'da gol atan ilk Türk futbolcu oldu. 

Ev sahibinde Valter Birsa'nın 61. dakikada golü teselliden öte tarafa geçemezken, maçta son sözü 64'te Nikola Kalinic söyledi, Chievo: 1 - Milan: 4.olarak noktayı koydu.

Chievo 15 puanda kaldı, Milan ise puanını 16'oldu.

Cengiz Ünder de ilk 11'de başladı 

Roma'da top oynayan Cengiz Ünder, ilk 11'de şans buldu ve 64 dakika sahada kaldı. Cengiz, 64. dakikada yerini Gregoire Defrel'e bıraktı.

Başkent ekibi Roma, konuk yaptığı Crotone'u Diego Perotti'nin 10. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 yendi. Sarı-kırmızılı takım, bu neticeyle puanını 21'e çıkardı ve 5. sıradaki yerini korumuş oldu.

Lider Napoli kaçıyor, Juventus ve Inter takipte

Sezona son senelerin en iyi başlangıcını yapan Napoli, deplasmanda Genoa'yı 3-2 mağlup edip, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Inter'den koltuğu devraldı.

Puanını 28'e yükselten mavi-beyazlı takım, yine zirvede kalmayı başardı, puan tablosunda ikinci basamakta olan Inter de Sampdoria'yı 3-2 yendi.

Serie A'da son 6 senenin şampiyonu Juventus da konuk yaptığı ligin yeni ekiplerinden SPAL'ı 4-1 olarak mağlup etti ve 25 puanla yoluna devam etti.

Ligin iddialı ekiplerinden Lazio da deplasmanda Bologna'yı 2-1 yenerek, 25 puanla 4. sırada yerini aldı. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.