Hamas, 2 ABD'li rehini serbest bıraktı! İşte gerekçesi

Hamas, 2 ABD'li rehini serbest bıraktı! İşte gerekçesi

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, iki ABD'li esiri "insani gerekçelerle" serbest bıraktıklarını açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar’ın çabalarına yanıt olarak iki ABD’li rehini (anne ve kızı) “insani gerekçelerle” serbest bıraktıklarını duyurdu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Katar’ın çabalarına yanıt olarak ABD’li anne ve kızını serbest bıraktıklarını belirtti.

Ebu Ubeyde, “Bu yaptığımız, ABD’ye ve dünyaya, ABD Başkanı Joe Biden ve onun faşist yönetiminin iddialarının asılsız olduğunu göstermek içindir.” ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları Sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamada ellerinde 200 ile 250 arasında rehin bulunduğunu söylemişti.


ABD DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas tarafından serbest bırakılan 2 ABD’linin “güvenli bir şekilde İsrailli yetkililerin elinde olduğunu” bildirdi.

Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, 2 ABD’linin “güvenli bir şekilde İsrailli yetkililerin elinde olduğunu” belirten Blinken, ABD Büyükelçiliğinden bir ekibin yakında onlarla görüşeceğini aktardı.

Blinken, “Ancak hala haber alınamayan 10 Amerikalı var. Bunlardan bazılarının Gazze’de tutulan tahmini 200 rehine ile birlikte Hamas tarafından rehin tutulduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

Rehin tutulan her bir kişinin serbest bırakılması gerektiğini kaydeden Blinken, “Başkan (Joe Biden) tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacağını açıkça ifade etti.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.