Hamas'tan Doğu Akdeniz mesajı

Hamas'tan Doğu Akdeniz mesajı

Hamas yöneticisi Dr. Basem Naim, 'Akdeniz’deki haklarımızın korunması için Türkiye’yle anlaşmaya hazırız' dedi.

 

Hamas yöneticisi Dr. Basem Naim, United World International yazarı Onur Sinan Güzaltan’a konuştu.

Basem Naim, Türkiye-İsrail ilişkilerini de değerlendirdi. Naim, İsrail’in Türkiye’den normalleşme şartı olarak, Hamas’a verdiği desteği sonlandırmasını talep etmesini “şantaj” olarak nitelendirdi.

Basem Naim, özetle şunları söyledi:

Hamas olarak, Türkiye’nin uzun senelerden bu yana Filistin davasına verdiği muazzam desteği saygıyla karşılıyoruz. Türk devleti ve milleti, Filistin’i kimin yönettiğine bakmadan – Hamas, El Fetih ya da bir başkası – Filistin davasını desteklemiştir. Umarım, yakın zamanda Türk kardeşlerimizi bağımsız Filistin topraklarında misafir etme fırsatımız olacaktır.

*

Bölgede sonuçsuz çatışmalara son veren her iş birliği Filistin davasının lehine olduğu gibi İsrail’in bölgeye sızma çabalarının aleyhinedir. Bölge ülkelerinin iş birliği yapmasından mutluyuz. Birlik, mutabakat ve işbirliği yönünde bütün adımları destekliyoruz. Yardım etmeye hazırız.

*

İsrail işgali sadece denizde değil karada ve havada da haklarımızı gasp etmiş durumda. Doğu Akdeniz’de haklarımızda aynı şekilde İsrail tarafından gasp edildi. Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkeleriyle, gaz ve diğer kaynaklar konusundaki haklarımızı elde etmemizi sağlayacak her türlü iş birliğine hazırız.

*

Suriye ve Lübnan’daki İsrail saldırılarını dikkatle takip ediyoruz. Hamas, İsrail saldırılarını uluslararası hukukun açık olarak ihlali ve devlet terörü olarak nitelendiriyor. Bu saldırılar bölge ülkelerinin Siyonist planlara karşı çıkmasını engellemek için İsrail’in planları dahilinde yapılmaktadır. İsrail, bu saldırıları aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinde Kürt devleti kurmak için faaliyet gösteren grupları desteklemek amacıyla yapmaktadır. İsrail’in bölgeyi parçalama ve farklı etnik gruplar arasında çatışma çıkarma planları dahilinde böyle bir devlet kurulmak isteniyor.

*

Bölgemizde devlet arası ve iç çatışmalar sonuçsuz ve yıkıcıdır. Bu çatışmalar Siyonist planlarla hizmet etmektedir. Zamanımızı, kaynaklarımızı ve hayatlarımızı tüketmekte ve insanlarımızın düşmanlarına yaramaktadır. Bütün Müslümanların bu durumu anlayacağını umuyoruz.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.