Hamile kalamadığı için doktora giden genç kadının erkek olduğu ortaya çıktı

Hamile kalamadığı için doktora giden genç kadının erkek olduğu ortaya çıktı

Uzun yıllardır hamile kalamadığı şikayetiyle doktora başvuran 28 yaşındaki kadının doktor muayenesi sonucu erkek olduğu ortaya çıktı.

Hindistan'da yaşanan olay bilim dünyasını harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Hintli bir kadın, uzun yıllardır hamile kalamadığını söyleyerek hastaneye başvurdu.

9 yıldır evli olan ve defalarca çocuk sahibi olmayı deneyen kadının muayene sonucunda öğrendiği gerçeklerse herkesi şoka sokacak nitelikte. Morris sendromuna sahip olan kadın, aslında bir kadın değil! Kendisi fiziksel olarak bir kadına benzese de genetik olarak erkek. Yani XY kromozom setine sahip.

Doktorlar, kadının uterus ve yumurtalıklarının olmadığı, hiç adet kanaması geçirmediğini, karın ağrısının ise testis kanserinin semptomu olduğunu tespit etti.

 

GENÇ KADININ KIZ KARDEŞİ VE TEYZELERİ DE AYNI SENDROMA YAKALANDI

 

Hastasının durumuyla ilgili açıklama yapan Onkolog Anupam Datta, "Görünüş itibariyle hastamız bir kadın. Sesi, göğüs gelişimi ve normal dış genital bölgesine baktığımızda bir kadın olduğunu söyleyebiliyoruz" dedi.

Ancak hasta, genetik olarak erkek. Dr. Datta, hastanın testislerinin gelişmediği için testosteron sentezlemediğini belirtti. Yani kadın cinsiyet hormonları, hastanın erkeksi bir görünüm kazanmasını engelledi.

Şu anda tedavisi devam eden hastanın 28 yaşındaki kız kardeşinin ve iki teyzesinin de Morris sendromuna sahip oldukları ortaya çıktı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.