Havacılık devi Ryanair korona sebebiyle 3 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

Havacılık devi Ryanair korona sebebiyle 3 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu

Tüm dünyayı sarsan koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren İrlanda merkezli hava yolu şirketi Ryanair, 3 bin kişinin işten çıkartılmasına karar verdi.

Merkezi İrlanda'da bulunan hava yolu şirketi Ryanair, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Şirketten yapılan açıklamada, toplam 3 bin kişinin işten çıkartılmasına karar verildiği, geriye kalan çalışanların ücretsiz izne çıkartılacakları ve maaşlarının yüzde 20 düşürüleceği bildirildi.

CEO'NUN MAAŞI YÜZDE 50 DÜŞÜRÜLECEK
Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Michael O'Leary'nin gelecek yılın nisan ayına kadar olan maaşının da yüzde 50 düşürülmesine karar verildiği belirtilen açıklamada, Boeing'e verilen yeni uçak siparişlerinin de durdurulması için görüşmelerin sürdüğü kaydedildi. Ryanair bünyesinde yaklaşık 17 bin 500 kişi istihdam ediliyor.

BRİTİSH AİRWAYS DE İŞTEN ÇIKARMA YAPACAK
British Airways'in sahibi olan İspanyol şirketler grubu IAG'den daha önce yapılan açıklamada da grup şirketleri içerisinde uygulanacak yeniden yapılandırma kapsamında, British Airways'ten toplam 12 bin kişinin işten çıkartılmasının planlandığı belirtilmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.