Havalimanı uçuşlara kapatıldı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Havalimanı uçuşlara kapatıldı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Zamları protesto eden ‘Sarı Yeleklikler’ adı altındaki eylemcilerin gösterilerinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte ayrıntılar;

Fransa’da sular durulmuyor. Hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği ek zamlar ülkede karışıklığa yol açtı. Hint Okyanusu'nda Fransa'ya bağlı Reunion Adası'nda yapılan protesto eylemlerinde şiddet olayları yaşandı.

30 KİŞİ YARALANDI

Güvenlik güçleri ile eylemciler arasında çıkan çatışmalarda yaklaşık 30 kişi yaralandı. 109 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Bunun üzerine Fransız hükümeti, adanın birçok bölgesinde akşam 9’dan sabah 6’ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti, havalimanı uçuşlara kapatıldı. Ayrıca Fransız emniyet yetkilileri, Paris’ten Reunion Adası'na 80 kişilik bir jandarma ekibi gönderdiğini açıkladı.

Şiddet oylarının en yoğun şekilde hissedildiği Saint Pierre kentinin Belediye Başkanı Michel Fontaine, adada yaşanan şiddet olaylarından, göstericiler arasına karışan "kotü niyetli" kişilerin sorumlu olduğunu ifade etti.

Adadaki işsizlik oranının Fransa ortalamasından 3-4 kat daha fazla olduğunu hatırlatan Fontaine, akaryakıta getirilen ek vergiler, "ateşi tetikleyen kıvılcım" oldu diye konuştu.

Belediye başkanı bölgedeki nüfusun yaklaşık yüzde 40'ının yoksulluk sınırının altında yaşadığını, 25 yaşın altındaki gençlerin yüzde 60'ının da işsiz olduğunu belirtti.

Başbakan Edouard Philippe'in açıklamalarına göre Fransız hükümeti ekonomi politikasını uygulamaya devam etme konusunda kararlı. Bu kararın ardından tüm gözler Paris’i cumartesi günü felç etmesi ve "kara bir gün" yaşatması beklenen Sarı Yelekliler hareketinin vereceği karara çevrildi.

İşte eylemden dehşet görüntüler:


eylem1-001.jpgeylem2.jpgeylem3.jpgeylem4.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.