Hazırlık maçı oynamak için Yunanistan'a giden Galatasaray kafilesine skandal tavır

Hazırlık maçı oynamak için Yunanistan'a giden Galatasaray kafilesine skandal tavır

Galatasaray kafilesine, Yunanistan'da PCR testi şoku! Bakan Kasapoğlu ve Galatasaray'dan açıklama.

Galatasaray, Yunan yetkililerin PCR testlerini kabul etmemesi ve problem çıkarması sonrasında Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. Galatasaray'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Olimpiakos ile hazırlık maçı oynamak için Yunanistan'a giden Galatasaray kafilesine skandal bir tavır ile karşı karşıya kaldı.

2 SAAT BEKLETİLDİ

Sarı-Kırmızılı ekip, Olympiakos maçı için gittiği Yunanistan'da havalimanında şok yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip, Yunanistan'da yaklaşık 2 saat bekletildi.

PCR TESTLERİ KABUL EDİLMEDİ

Nedeni ise, dün yapılan PCR testlerinin kabul edilmemesi. Yunan görevliler yeni test yapılmasını istedi.

TERİM SİNİRLENDİ, RESTİ ÇEKTİ

Yaşananlar üzerine Fatih Terim çok sinirlendi ve Galatasaray, Yunan görevlilere rest çekti.

GERİ DÖNME KARARI ALINDI

Sorunun çözülememesi üzerine sarı-kırmızılı kafile Türkiye'ye geri dönme kararı aldı, Olympiakos maçı iptal ediliyor.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu konuyla ilgili mesajında şu ifadeleri kullandı: "Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum."

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Olimpiakos maçı için Atina’ya indikten sonra, Yunan yetkililerin daha önce talep ettikleri tüm prosedürleri (son 72 saat içinde PCR testi veya son 48 saat içinde rapid antijen testi, aşı sertifikaları gibi) yerine getirdiğimiz için aralarında futbolcularımızın da bulunduğu kafilemizden bir bölüm pasaport ve test kontrol uygulamalarını geçti.

"KÜSTAH BİR TAVIRLA..."

Daha sonra Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi kabul etmediklerini ve yeniden test olmamız gerektiğini söyleyerek hoş olmayan, küstah bir tavırla, pasaporttan geçen oyuncularımızın da takım otobüsünden inerek, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına ve tesadüfi kişileri rastgele teste sokmak istemelerine rağmen tüm kafilenin yeniden teste girmesini talep etti.

DÖNÜŞ KARARI

Yaklaşık iki saatlik bir süre havalimanında bekletildikten sonra sorunun hiçbir şekilde çözülememesinden dolayı kafilemiz İstanbul’a dönüş işlemlerini başlattı."

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.