Hırsızlık konuşulmasın istiyorlar

Hırsızlık konuşulmasın istiyorlar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin "hırsızlık konuşulmayacak" diye yasak getirdiğini dile getirdi ve temiz siyaset çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bestekar Sokak'taki Ankara İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışındaki eleştirilerinin hedefi hükümetti.

 

Kılıçdaroğlu, "Bize vatan sevgisi öğretecekler. Bayrağın önünde kalkmayanları sen partiden ihraç ettin mi Sen onları kucakladın. Rüşvet yiyen adamları partiden ihraç ettin mi Etmedin. 'Siz şimdilik istifa edin ayrılın da sonra durumu idare ederiz' dedin. 1 milyon dolarlık belgenin altına imza atan Şaban Dişli'yi partiden ihraç ettin mi Etmedin. Götürdün partinin yönetimine. Bunların yönetimi haramzade yönetimidir. Bunlar helale değil harama ortak olanlardır. Onun için söylüyorum, bütün yurttaşlarım bilsin, helali, alın terini, emeğini savunuruz. Savunmayacağımız bir tek şey var, o da hırsızlıktır" diye konuştu.

 

CHP'li milletvekillerinin parlamentoda "hırsız var" diye bağırdıklarını, AK Partili bazı milletvekillerinin de buna karşılık tazminat davası açacaklarını söylediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Neden 'Hırsız var diyorlar, biz de alınıyoruz.' Kardeşim hırsızlık yapma o zaman niye alınıyorsun" dedi.

 

İktidar partisinin "hırsızlık konuşulmayacak" diye yasak getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

 

"İstediğiniz kadar yasak getirin. Kenan Evren de yasak getirmişti pek çok şeye. Onları takan oldu mu Tam tersi oldu. Daha senin oğlunu anlatmadım. Vakıf kurduruyor oğluna, diyor ki 'git devletten şu ihaleleri al' yandaşlarına, 'rüşveti götür oğlumun vakfına yatır' diyor. Sonra da 'hayır işi yapıyoruz' diyor. Haram paradan cami, öğrenci yurdu olmaz, haram paradan bir şey olmez. Helali düşünen adamın kursağından haram para geçmez. Haramzadelere izin vermeyeceğiz."

Türkiye'nin temizlenmeye, yeni siyasete ve yeni yüzlere ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin beraber yaşamaya ihtiyacı var. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir yönetime ihtiyacı var, bunun için yola çıktık" ifadesini kullandı.

 

Halkın desteği ile "halka hesap vermeyi namuslu görev bilen bir yönetimi" Türkiye'ye getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarlarında hiç kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayacaklarını dile getirdi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş'ın başarılı bir belediye başkanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Yavaş'a, "Gel CHP'ye, halkın partisinde ortak mücadele edelim" dediğini ve yeni bir siyaset anlayışını yürürlüğe koyduklarını anlattı.

 

Bu anlayışın, ayrışmayı değil barışı, kavgayı değil beraber düşünmeyi öngören bir siyaset anlayışı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ayrıca Türkiye'nin üretmesini, bağımsızlığını savunan bir siyaset anlayışını öngördüklerini kaydetti.

 

Konuşması sırasında "Başbakan Kemal" sloganları atılması üzerine ise Kılıçdaroğlu da "Halkın desteği ile o da olacak inşallah" dedi.

Mansur Yavaş'ın konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesince İtalya'dan yüksek fiyatla ıhlamur ağacı satın alındığını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Sayın Yavaş, Ankara'da ıhlamur ağaçlarının kaç liraya alındığını söyledi. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız, bunun ötesi yok. Ama hukuk kuralları içinde kalarak, kavga ederek değil dosyaları, belgeleri önüne koyarak hesap soracağız. Sen gidip İtalya'dan ağaç getireceksin, havalanına giderken dikilen ağaçlar 10-15 kez değişti. Nereye gidiyor bu paralar Onlara ayakkabı kutusu az gelir. Ankara'da malı götürdüler zaten. Bir gerçeğin altını çizmek istiyorum, Mansur Başkan da söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin verdiği sosyal yardımlar hiçbir zaman kesilmeyecek. Tam tersine artacak. Nasıl mı Bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Hortumları keseceğiz, halka hizmet edeceğiz. Gidip İtalya'dan binlerce dolara, avroya ıhlamur ağacı almayacağız. Çok daha ucuza kendi köylümüzden alacağız."

 

Yavaş'ın yüzde 51 oy oranı ile çıtayı koyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kendisine belediye başkanı seçildiğinde parti rozetini çıkarıp, oy versin vermesin bütün Ankaralıları kucaklamasını söylediğini aktardı. Aksi bir durumun bir CHP'liye yakışmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Yeni bir siyaset anlayışını inşa etmeye çalıştığımızı söyledim. İçinde bulunduğumuz koşullar sıradan koşullar değil, hepiniz biliyorsunuz. Hepimiz düşünürdük ama aklımıza şu gelmezdi: Bakanlar Kurulu ve onun içine yerleşmiş bir çete Türkiye Cumhuriyeti devletini soyuyor. Hiç böyle bir şey aklınıza gelir miydi Şimdi hep beraber dosyaların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Kapattırmayacağız, sonuna kadar direneceğiz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun, yüreğinde bir parçacık iman varsa bir insanın bu yolsuzluklara karşı isyan eder, isyan. Bütün yurttaşlarımı temiz siyasette buluşmaya davet ediyorum. Bütün yurttaşlarımı özgürce yaşayabilcekleri partiye davet ediyorum. Ayrılığa gayrılığa yer yok. Söz konusu vatansa gerisi tefarruattır. Geldiğimiz nokta budur."

 

Bu coğrafyada yaşayan 76 milyonun ortak sembolününTürk bayrağı olduğunu ve bayrak geçerken herkesin ayağa kalktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bayrak geçerken ayağa kalkmayan 4-5 AK Parti'li bakan olduğunu iddia etti.

 

Yavaş'ın "Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankarasını" çağdaş bir kent yapacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, yaptığı her hizmetin hesabını da halka açıkça vereceğini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, "Aldığı her şeyin hesabını verecek. O yürütmenin başı olmayacak. Halkın, Ankaraların başkanı olacak. Recep Bey ne diyor, 'Ben yürütmenin başkanıyım' diyor zaten senin yürütmenin başkanı olduğunu çok iyi iyi biliyoruz, neleri yürüttüğünü de çok iyi biliyoruz. Bunları herkese anlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

 

CHP'nin "aile sigortası" projesinden bahseden Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın seçilmesi durumunda bu uygulamayı Ankara'da hayata geçireceğini bildirdi.

 

Yavaş'ın seçilmesi durumunda başkenttekilerin özgürce "Ben Ankaralıyım" diyecekleri meydanlar yapacağını söyledi.

 

Yavaş'tan yüzde 51'lik çıtayı yükseltmesini isteyen ve Ankaralılara güvendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bugünün en güzel sloganı birleşe birleşe kazanacağız. Ayrışanların kazandığı görülmemiştir. Çağdaş Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız" ifadesini kullandı.

 

Meşakkatli bir yola çıktıklarını ve mutlaka zafere ulaşacaklarını da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Yolumuz uzun ve meşakkatli biliyorum. Ama bir şeyi yapacağız, haramilerin iktidarına son vereceğiz. Ali Baba ve Kırk Haramiler vardı, bunların sayısı binleri buldu. Bu haramilerden bu güzel ülkeyi kurtarmamız lazım. Gün birleşme, beraber olma günüdür, gün haramilerin iktidarını devirme günüdür" diye konuştu.

 

Mansur Yavaş da 30 Mart günü yeni bir Ankara'nın temelini atacaklarını söyledi.

 

Belediye başkanlarının işverenlerinin, seçmenler olduğunu dile getiren Yavaş, "30 Mart'ta sizler Sayın Gökçek'in işine son vereceksiniz. Su, toplu taşıma ucuzlayacak, yani kaşıkla verip kepçeyle geri almayacağız. En az yüzde 51 ile seçimi kazanmaya söz veriyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.