Hisarcıklıoğlu Tataristan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Hisarcıklıoğlu Tataristan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Rusya’daki yatırımlarının yüzde 30’unun Tataristan’da olduğunu belirterek Tataristan’ın, Rusya ile ikili ekonomik ilişkilerin gelişmesinde “köprü” olacağını ifade etti.

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu "12. Kazan Summit 2021" kapsamında, Hisarcıklıoğlu liderliğindeki Türk iş insanları Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen zirveye ilginin "muhteşem" olduğunu söyledi.

Tataristan’ın geldiği noktayla gurur duyduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Rusya içinde en çok yatırım yaptığı yerin Tataristan olduğuna dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, Tataristan yönetiminin özel sektör dostu olduğunu vurgulayarak TOGG olarak Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde de Tataristan’daki firmalar ile iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin Rusya’daki yatırımlarının yüzde 30’unun Tataristan’da bulunduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ve Tataristan’ın, dolayısıyla Rusya’nın ekonomik ilişkilerinin gelişmesini istiyoruz. Burada da köprü olacak tek yer Tataristan." diye konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.