Hitler'in gizli serveti

Hitler'in gizli serveti

İkinci Dünya Savaşı sonunda Almanya işgal tehlikesi ile karşı karşıya kalınca intihar eden Alman lideri Adolf Hitler'in Kavgam (Mein Kampf) isimli kitabından milyon dolarlar kazandığı ortaya çıktı.

Celebrity Net Worth isimli internet sitesi tarafından yapılan çalışma sonucunda Hitler’in ölümüne kadar Kavgam’dan 7.8 milyon mark kazandığı ortaya çıktı. Bu para günümüzde 152 milyon dolara tekabül ediyor. Hitler’in Kavgam’ı yazdığı 1925 yılında en büyük hayali Mercedes marka bir otomobil sahibi olabilmekti. Adolf Hilter kitabı yazdıktan sonra Mercedes’e giderek kitabının gelecekteki telif haklarından Mercedes’e ödeme yapmak üzere firmanın 11/40 model olan aracını satın almak istedi. Fakat Mercedes bunu kabul etmedi. Daha sonra ise Hitler iktidara geçince kendisine ait bir Mercedes filosu kurdu.  

 

850 BİNİ AŞTI

 

Hitler 1925 yılında Kavgam’ı çıkardığında ilk olarak 9000 kopya sattı. Kendisi bu kitapların satışından hiç doğru düzgün bir para kazanamadı. Siyasal kariyeri yükseldikçe Kavgam’ın satışlarına da buna paralel arttı. 1930 yılına gelindiğinde Kavgam 55 bin adet satarken 1933 yılında Almanya Başbakanı olduğunda Kavgam 850 bin adetlik satış adedini aşmıştı. Ayrıca kitabın satışından 10 milyon dolar vergi ödemesi gereken Hitler bu parayı da ödemedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.