Hocalı katliamı sorumlusu Ermeni komutan öldürüldü

Hocalı katliamı sorumlusu Ermeni komutan öldürüldü

Hocalı katliamında aktif rol alan komutanlardan olan ve üstün hizmet madalyası ile ödüllendirilen Ermeni komutan Albay Rüstem Gasparyan Azerbaycan Ordusu tarafından öldürüldü.

Ermenistan'ın 1992'de Azerbaycan Türklerine yönelik tarihe kara leke olarak geçen Hocalı katliamında aktif rol alan ve Ermenistan ordusu tarafından üstün hizmet madalyası verilen Albay Rüstem Gasparyan, Azerbaycan ordusu tarafından etkisiz hale getirildi.

Gasparyan, Hocalı'da yüzlerce sivilin katledilmesinde önemli rol oynamış ve Ermeniler tarafından ödüllendirilmişti.

 

hocali1.JPG

Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivil yerleşim birimlerini hedef alan saldırısının ardından Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ bölgesinde başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Operasyon kapsamında Ermenistan ordusu ağır kayıplar verirken, Dağlık Karabağ'da birçok kritik noktayı da kaybetti.

 

hocali2.JPG

 

KATİL KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ermenistan'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Naira Zohrabyan, daha önce Hocalı katliamında Albay olarak görev yapan ve Ermenistan ordusundan üstün hizmet madalyası alan Rüstem Gasparyan, Azerbaycan ordusu tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Hocalı katliamında aktif rol alan Gasparyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda gönüllü olarak cephede savaşmıştı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.