Hollanda'da bu yıl 10 Türk öldürüldü

Hollanda'da bu yıl 10 Türk öldürüldü

Hollanda'da yıllarca düşük düzeyde seyreden cinayetlerde bu yıl patlama yaşandığı belirtildi. Bu yıl Hollanda'da öldürülen insanlardan 10'unun Türk kökenli Hollandalılar olduğu da ifade edildi.

NLTimes'a göre, Hollanda'da yıllardan sonra bu yıl cinayetler arttı. Hollanda bu tarihe kadar 159 kişi öldürüldü. Bu da 2016 yılına kıyasla yüzde 48 gibi yüksek bir artış anlamına geliyor.

Bu arada, aile cinayetleri 2016 yılındaki düzeyini korurken cinayetler arasında en büyük artışın ise ruhsal sorunları olan insanların karıştığı cinayetlerde görüldüğüne dikkat çekildi.

Bu yılda Hollanda'da meydana gelen cinayetlerin failleri arasında özellikle 16 yaş veya altındaki zanlıların sayısının kaygı verici olarak nitelendiği haberde, Hollanda'da bu yıldaki cinayetlerde gözlenen artışta "ilticacılar ve Doğu Avrupalılar'daki artış" dahil bir dizi faktörlerin "etkili" olduğu öne sürüldü.

-10 TÜRK KÖKENLİ HOLLANDALI ÖLDÜRÜLDÜ-

Öte yandan bu yıl Hollanda'daki cinayet kurbanlarından 10'unun Türk kökenli Hollandalılar olduğu belirtilirken, bu kişilerden ikisinin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konusunda tartıştıkları" da iddia edildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.