Hollanda'da silahlı saldırı! Restoranda yemek yiyen iki Türk kardeşi öldürüp kaçtı

Hollanda'da silahlı saldırı! Restoranda yemek yiyen iki Türk kardeşi öldürüp kaçtı

Hollanda'da Türkler arasında çok sevilen gazeteci Hüseyin Torunlar ve işadamı abisi Ali Torunlar, silahlı saldırıda cinayete kurban gitti.

Hollanda'nın Zwolle şehrinde silahlı bir saldırgan Mcdonalds restoranında yemek yiyen iki Türk kardeşi öldürüp kaçtı. Aile yakınları, saldırıda hayatını kaybedenlerin bir Türkçe haber sitesi sahibi Hüseyin Torunlar ile kardeşi Ali Torunlar olduğunu söyledi.

Hollanda polisinin yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde bulunan Zwolle şehrindeki Mcdonalds restoranına giren saldırganın ateş açtığı iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

 

asasas-027.jpg

 

Yerel medyada yer alan ve bir görgü tanığına dayandırılan haberde de saldırganın içeri girer girmez hedefinde bulunan iki kişiye ateş açtığı ve insanların panikle dışarı koştuğu ifade edildi.

Saldırı sırasında çocuklu ailelerin de bulunduğu restoranda çok sayıda kişinin olaya şahit olduğu kaydedildi. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı ve saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

 

TÜRKLER ARASINDA BÜYÜK ÖFKE VE ÜZÜNTÜ YARATTI

 

Öte yandan öldürülen iki kardeşin; Hollanda'nın özellikle Deventer ve Zwolle halkı tarafından sevilen, "Ajans Xpress" adlı dijital haber sitesi sahibi gazeteci Hüseyin Torunlar ve işadamı kardeşi Ali Torunlar olduğunun anlaşılması üzerine, halk arasında büyük bir üzüntüyle karşılandığı vurgulandı.

 

tytytyt-001.jpg

 

POLİS KAÇAN KATİLİ HER YERDE ARIYOR

 

Şehirde kısa sürede duyulan ve panik yaratan cinayet sonrası, olay yerine gelen polis ekipleri, restoran çalışanlarını güvenli bir yere götürdükten sonra olayla ilgili soruşturma başlattı. Yerel Overijssel bölgesi polisinden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, olayda bizzat görgü tanığı olan ve panikle bölgeden kaçan vatandaşların polisle irtibata geçmesi çağrısında bulunulduğu ifade edildi. Yine Hollanda polisinin, cinayeti işleyenin kim olduğu hakkında geniş çaplı araştırma başlattığı ve Mcdonalds ile çevresine hiç kimseyi almadıkları kaydedildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.