Honduras ve Paraguay Büyükelçiliklerini Kudüs'e mi taşıyor?

Honduras ve Paraguay Büyükelçiliklerini Kudüs'e mi taşıyor?

Guatemala Cumhurbaşkanının ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurmasıyla, İsrail hükümeti, 10'dan fazla ülkenin aynı yönde bir adım atmasını beklediğini söyledi. İsrail yetkilileri,Guatemala'yı Honduras ve Paraguay'ın izlemesini bekliyorlar.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, İsrail medyasıyla yaptığı mülakat sırasında Bakanlığın, Donald Trump'ın attığı adımın doğrultusunda karar alma eğilimini gösteren 10'dan fazla ülkeyle temas içinde olduğunu söyledi.

Hotovely'in açıklamalarını yansıtan Jerusalem Post Gazetesi ise BM Genel Kurulu'nda Trump'ın kararını kınayan tasarının kabul edildiği oylamada ret oyu kullanan 9 ülke arasında Honduras'ın da bulunduğunu anımsatarak, bu ülkenin de aynı yönde karar alabilecek ülkelerin başında yer aldığını ifade etti.

Gazete, ne İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ne de Hotovely büyükelçiliğini taşımayı değerlendiren ülkelerin isimlerini açıklamaya yanaşmaza da Hotovely'nin bu ülkelerden bir kısmının "güçlü bir Hristiyan tabanının olduğunu" söylediğini belirttikten sonra Guatemala'nın nüfüsünün yüzde 35-40'ının Hristiyan muhafazakar "evangelistlerden" oluştuğuna dikkat çekti.

-GUATEMALA BÜYÜKELÇİSİ, İSRAİL'İN KALKINMA YARDIMINI ZİKRETTİ-

Habere göre, Guatemala'nın İsrail nezdindeki büyükelçisi Mattanya Cohen, İsrail Ordusu Radyosuna verdiği demeçte, ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını "büyük evangelist nüfusu ve İsrail'in sağladığı kalkınma yardımına" bağladı.

-SIRADA HONDURAS VE PARAGUAY MI VAR? -

Yedioth Gazetesi ise İsrail yetkililerinin Orta Amerika ülkelerinden Honduras ve Güney Amerika'daki Paraguay'ın büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımasını beklediklerini yazdı. Honduras, BM Genel Kurulu'nda Kudüs kararına "hayır" diyen 9 ülke arasında bulunurken Paraguay ise çekimser kaldı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.