Husiler: ABD ve İngiltere'ye ağır bedel ödeteceğiz!

Husiler: ABD ve İngiltere'ye ağır bedel ödeteceğiz!

Yemen'de iktidarda bulunan Ensarullah (Husiler) grubu, ABD ve İngiltere'nin hava saldırıları nedeniyle bu iki ülkeye ağır bedel ödeteceklerini açıkladılar.

Ensarullah hükümetinin Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin el-Ezzi, "Ülkemiz, Amerikan ve İngiliz gemilerinden, denizaltılarından ve savaş uçaklarından büyük bir saldırıya maruz kaldı. Hiç şüphe yok ki, ABD ve İngiltere bu bariz saldırganlığın ağır bedelini ödemeye ve tüm korkunç sonuçlarına katlanmaya hazırlanmak zorunda kalacak" dedi.

Sputnik'teki habere göre Yemenli yetkililer, ABD ve İngiltere'nin Sana, Hudeyde, Taiz ve Saada kentlerindeki tesislere 23 hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Yetkililer, "Savaş uçakları, Sana Uluslararası Havaalanı ve yanındaki Ad-Dleimi hava üssüne 4 saldırı düzenledi. 8 hava saldırısıyla havaalanı ve Hudeyde Limanı yakınındaki El Katib bölgesinde bulunan Ensarullah grubunun kışlaları ile Hudeyde'nin doğusundaki Husilere ait kamp vuruldu" dedi.

Taiz makamlarından bir kaynak, 22. mekanize tugayın Taiz şehrinin El-Jand bölgesindeki kampına ve Taiz şehrinin doğusundaki El-Hawban bölgesinde bulunan havaalanına 8 saldırı düzenlendiğini aktardı.

Bunun yanında Ensarullah'ın kalesi olarak kabul edilen Yemen'in kuzeyindeki Saada şehrinin yerel yönetiminden bir kaynak da, Saada şehrinin doğusundaki Kahlan askeri kampında bombardıman sonucunda üç patlama yaşandığını kaydetti.

 

'GGEMİLER HEDEFİMİZDE'

 

Husiler yaptığı açıklamada ayrıca, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısının hiçbir gerekçesi olmadığı kaydedilerek, İsrail'e giden gemilerin hedef olmaya devam edeceği belirtildi.


İRAN'DAN KINAMA

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği hava saldırısını kınadı.

Kenani, "ABD ve İngiltere'nin, Yemen'in çeşitli şehirlerine düzenlediği askeri saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Uluslararası topluma seslenen Kenani, sorumlu tepki ve eylemlerle; bölgede savaş, istikrarsızlık ve güvensizliğin yayılmasının önüne geçilmesini istediklerini ifade etti.

 

Lübnan'daki Hizbullah, Yemen'e saldırı düzenleyen ABD ve İngiltere'ye tepki gösterdi:

 

'Amerika'nın saldırganlığı, Siyonist düşmanın Gazze ve bölgede işlediği trajedi ve katliamlarda ABD'nin tam ortak olduğunu bir kez daha teyit ediyor.'

 

ARAPLAR ENDİŞELİ

 

Saldırılara ilişkin Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada, gelişmelerin "büyük bir endişeyle" takip edildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, ABD ve İngiltere'nin başlattığı hava saldırılarına karşı itidal çağrısı yapılırken, gerilimin tırmandırılmaması gerektiği vurgulandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.