İBB'den "organize kötülük" için özür geldi: Hata yaptık!

İBB yetkililerinin 29 Mart sabahı Fazilet durağından 47 kişinin otobüse bindiğini ve "organize kötülük" yapıldığını iddia etmişti. Mahkemenin incelemesi sonucu takipsizlik kararı çıkmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan konu ile ilgili özür geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, HalkTV’de Enver Aysever’e yaptığı açıklamada 29 Mart sabahı Fazilet durağından 47 kişinin bindiğine yönelik iddialarının hata olduğunu açıkladı. Ongun “Bu bir hata mı? Evet. ‘Bir duraktan bu kadar yolcu bindi’ dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş” ifadelerini kullandı.

"GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYAYA BİLİNÇLİ SIZDIRILDI" DENİLMİŞTİ

İBB yetkilileri, koronavirüs sürecinde, bazı duraklardan bilinçli bir şekilde toplu olarak otobüslere biniş yaptırıldığını ve bu görüntülerin sosyal medyaya sızdırıldığını iddia etmişti.

İBB’nin suç duyurusunda, 62 No’lu Kağıthane-Kabataş hattında ise “Fazilet durağından şoförün uyarısına rağmen araca bir anda 47 yolcunun bindiği” belirtilmişti.

MAHKEME TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ

İBB yetkililerinin ‘organize kötülük’ dediği olayla ilgili savcılık takipsizlik kararı vermişti.

Kararda, “Gönderilen yazı ekleri, yolcu ifadeleri ve tüm dosya kapsamında göre İBB Başkanlığı’nın şikayetinin ve basın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ve atılı suçun unsurlarının oluşmadığı” belirtilmişti.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

İzlenme: 877
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar