İdlib’den yeni “göç dalgası”

İdlib’den yeni “göç dalgası”

Suriye rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde sürdürdüğü askeri hareketlilik sonucu evlerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyelilere Türk Kızılayı ekipleri yardım eli uzattı.

Aralık ayının ortalarında İdlib'in güneyinde başlayan ve tırmanarak devam etmekte olan askeri hareketlik, son iki üç gün içerisinde Rejim Güçlerinin kuzeye doğru ilerlemesi ile birlikte şiddetin iyice artmasına sebep oldu.

Yaşanan çatışma ortamı bölgede bulunan yaklaşık 50 bin Suriyelinin evlerinden ayrılmasına sebep oldu. Göç hareketi doğrultusunda halk, çatışma yaşanmayan kuzeydeki Ad Dana, Sarmada, Qah, Dar Hassan ve Hanin mevkilerine yöneldi. Bölgedeki yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı da, güvenli bölgelere ulaşan Suriyelilerin gıda ve içecek başta olmak üzere barınma, kıyafet ve sağlık hizmetlerini karşılıyor. Ayrıca konserve, ekmek, bisküvi, gofret ve su içeren gıda poşetleri hazırlayan Türk Kızılayı ekipleri, fırınlara un gönderimi yaparak ekmek üretimini arttırdı.

-"YAŞADIKLARI YERDEN, EVLERİNDEN TAHLİYEYE ZORLANDILAR"-

Çalışmaları yerinde takip eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "İdlib'in güneyindeki Astana çatışmasızlık hattı rejim tarafından ihlal ediliyor ve binlerce Suriyeli kuzeye yönlendi. Bu göç hareketi İdlib'in kuzeyindeki şartları ağırlaştıracak. 5000 aile yaşadıkları yerden, evlerinden tahliyeye zorlandılar. İdlib'in güneyindeki çatışma bölgelerindeki evlerinden ayrılarak kuzeye sığındılar. Yeni gelenlere çadır kurup insani destek veriyoruz ama kış şartlarında ağır bir durum. Elimizden geldiğince bu soğukta kimseyi açıkta bırakmamak için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Bölgede yaşanan gelişmeler ve olası insani yardım gereklilikleri, Türk Kızılayı Suriye Krizi Ülke Alan Koordinatörlüğü tarafından yakından takip ediliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.