İdlib'ten kaçanların sayısı 280 bine ulaştı

İdlib'ten kaçanların sayısı 280 bine ulaştı

Suriye ordusu İdbil bölgesindeki operasyonlarını sürdürürken çatışmalardan kaçanların sayısının 280 bine ulaştığı bildirildi.

El Cezire İngilizce, Suriye ordusunun Rus güçlerinin desteğiyle iki haftayı aşkın bir sürede Şam'ın merkezine çok yakın Güney Guta'da yürüttüğü baskınların sonucunda 51'i çocuk 180'e yakın insanın hayatını kaybettiği duyumlarına yer verdiği haberinde, İdlib üzerinde durdu.

Söz konusu haberde, Güney Guta'da yaşanan şiddete eş zamanlı olarak İdbil bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçanların sayısının 280 bine ulaştığı tahminine yer verildi.

-ANKARA, RUS VE İRANLI DİPLOMATLARI ÇAĞIRDI-

Doğu Guta'ta olduğu gibi İbdil bölgesinde de Suriye hükümetinin "isyancı grupları" çıkarmak istediğini belirtirken, "Ancak İdlib, Suriye muhalefeti için özel bir anlamı var çünkü onun elinde kalan birkaç kalesinden biridir" denildiği haberde, İdlib konusunda şunları da söyledi:

"Bölge, Rusya, İran ve Türkiye tarafından belirlenen ve çatışmaların bitmesi beklenen gerilimi azaltma bölgelerinden birinde bulunuyor. Ankara, çatışmalar ile ilgili olarak Rus ve İranlı diplomatları (Dışişlerine) çağırdı. Ancak ülkenin başka yerlerindeki zaferlerle moral bulan Suriye hükümeti, bölgeyi geri almak için çabalamaya devam ediyor."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.