IKEA ve H&M Rusya'daki tüm mağazalarını kapatacak

IKEA ve H&M Rusya'daki tüm mağazalarını kapatacak

İsveçli mobilya firması IKEA ve İsveçli giyim firması H&M Rusya'daki bütün mağazalarını kapatma kararı aldı.

İsveçli mobilya firması IKEA, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacağını açıkladı. Şirket, söz konusu iki ülkeden ihracat ve ithalatların durdurulduğunu ve üretimin askıya alındığını duyurdu. IKEA'dan yapılan açıklamada Ukrayna'daki savaşın büyük insan trajedisi yaşattığı hatırlatılırken malzeme tedarik zincirinde de büyük aksamalar olduğu vurgulandı.

 

H&M DE RUSYA'DAKİ MAĞAZALARINI KAPATTI

 

Öte yandan İsveçli giyim firması H&M de Rusya'daki bütün mağazalarını kapatma kararı aldı. Cumartesi Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni şubeler açmaya hazırlandığının duyulması üzerine büyük tepki çeken şirket, kararını değiştirdiğini belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, yeni mağazaların açılmasını durdurdukları ve bütün mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldıkları bildirildi.

 

YAPTIRIMLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Savaş 8 gündür devam ederken, Rusya'ya yönelik yaptırımlar da üst üste geliyor. Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılırken, Rus milyarderler ve fon şirketlerine de yaptırım uygulanıyor. Ülkeler birer birer Rusya ile ticareti kesiyor.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.