İkinci Kaşıkçı olayı mı? ORTADAN KAYBOLDU

İkinci Kaşıkçı olayı mı? ORTADAN KAYBOLDU

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Amerikan Washington Post gazetesi, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından yaşanan flaş bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı.

Gazete, Cemal Kaşıkçı cinayetini düzenleyen 15 kişilik ekibin başında olduğu ileri sürülen Suud el-Kahtani'nin cinayetin ortaya çıkmasının ardından sırra kadem bastığını ve akıbeti hakkında çelişkili bilgiler olduğunu ifade etti.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturma devam ederken cinayeti işleyen timin başında yer alan Suud el-Kahtani’nin sırra kadem basması akıllara ikinci Kaşıkçı olayı mı yaşanıyor sorusunu getirdi.

Washington Post'ta Kareem Fahim imzasıyla yayımlanan haberde Kaşıkçı cinayetinde başlıca şüpheli olarak adı geçen, eski kraliyet başdanışmanı Kahtani’nin sırra kadem bastığı belirtildi.

Gazetede yer alan haberde, Suudi yetkililer ve gazeteye bilgi veren Suudi vatandaşların, suikast timini yönettiği iddia edilen Kahtani'ye tam olarak ne olduğuna dair birbiriyle çelişkili açıklamalar yaptığına dikkat çekildi.

Suudi yönetiminin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Kahtani'nin  soruşturma altında olduğunu bildirdiğine işaret edilen habere göre, bir Suudi  vatandaşı Kahtani'nin Cidde şehrinde görüldüğünü söyledi. Bir hükümet çalışanı ise Kahtani'nin başkent Riyad'daki kraliyet mahkemesinin ofislerinden birinde görüldüğünü kaydetti.

Washington ve diğer yabancı ülkelerin, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetinin suçlularını cezalandırılıp cezalandırılmayacağını görmek için bu  ülkenin adımlarını izlediğine ve Kahtani'nin de mercek altında olduğuna vurgu  yapılan haberde, Kahtani'nin bu cinayeti gizlice mi planladığı yoksa hükümetin  emri doğrultusunda mı yaptığı konusunda ciddi soru işaretleri olduğuna işaret  edildi.

Suudi Arabistan'ın, Kahtani'nin akıbeti konusundaki sorulara yanıt  vermediğine dikkati çekilen habere göre, Suudi kraliyet mahkemesine yakın bir  kaynak, Kahtani'nin ev hapsinde tutulduğunu düşündüğünü ancak bu konuda emin olamadığını kaydetti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.