İklim değişikliğine duyarsızlık Trump'a fena patladı

İklim değişikliğine duyarsızlık Trump'a fena patladı

Dermophis donaldtrumpi: Panama’da keşfedilen ve başını toprağa gömmesi ile dikkat çeken canlıya iklim değişikliğine duyarsızlığı nedeniyle Donald Trump’ın ismi verildi…

Başını toprağa gömen kör bir amfibi, Donald Trump'ın iklim değişikliği üzerine yaptığı yorumlardan sonra ismini almıştır.

Yeni keşfedilen solucan benzeri yaratık, Dramophis donaldtrumpi olarak adlandırıldı ve sürdürülebilir bir inşaat firması, Rainforest Trust UK tarafından açık artırmada 19.700 sterlin ödeyerek onurlandırıldı.

Londra merkezli EnviroBuild'in kurucularından olan Aiden Bell, ABD başkanının "kaçırmak için çok iyi bir fırsat olduğunu" söyleyerek bir türün ismini verme şansını verdi.

Yaratık, Latince'de "kör" anlamına gelen caecus ile açık ve karanlık algılayabilen bir çeşit caecilian türüdür.

Aiden Bell “ Trump sadece dünyayı siyah beyaz olarak görebiliyor ve geçmişte iklim değişikliğinin Çinliler tarafından bir aldatmaca olduğunu iddia ediyor” şeklinde sözlerine devam etti.

 

Amfibiler neredeyse tamamen yeraltında yaşadıkları için Bell, yaratığın iklim değişikliği konusunda bilimsel uzlaşmadan kaçınan ve ABD'nin çevre ajansıyla enerji lobici işlerini ele geçiren Donald Trump gibi olduğunu söyledi.

 

Ayrıca Demorphis donaldtrumpi'nin bir amfibi olduğu için “iklim değişikliğinin etkilerine özellikle duyarlı ve bu nedenle de isminin iklim politikalarının doğrudan bir sonucu olarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya” olduğunu belirtti.

 

Donald Trump, geçtiğimiz günlerde iklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğuna inanmadığını ancak “insan yapımı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

Ekim ayında CBS'nin 60 dakikasında konuşan başkan, "Sanırım bir şeyler oluyor. Bir şeyler değişiyor ve tekrar değişecek."

 

Trump ayrıca, ABD'nin Paris iklim anlaşmasından çekileceğini de açıklamıştı.

 

 

KAYNAK: skynews

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.