İlkay Gündoğan’a ırkçı saldırı! Bir grup Alman taraftar ‘Heil Hitler’ tezahüratı yaptı 

İlkay Gündoğan’a ırkçı saldırı! Bir grup Alman taraftar ‘Heil Hitler’ tezahüratı yaptı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı fotoğraf karesinde yer alması nedeniyle Almanya Milli Takımı formasıyla çıktığı maçlarda taraftarın ırkçı saldırısına maruz kalan ve milli takımı bırakmak zorunda kalan Mesut Özil’den sonra bir skandal daha yaşandı.

Mesut Özil’in milli takımı bırakmasıyla sonuçlanan ırkçı saldırıların ardından Almanların hedefinde bu kez de İlkay Gündoğan vardı. Türk kökenli futbolcu, Almanya’nın Sırbistan ile oynadığı hazırlık maçında taraftarın tepkisine maruz kaldı.

Almanya ile Sırbistan arasında oynanan hazırlık maçına kaptanlık pazubandı ile sahaya çıkan İlkay Gündoğan’a, bir grup Alman taraftarı tarafından ırkçı tezahüratlar yapıldı.

Skandal olayı ortaya çıkaran ise Alman gazeteci Andre Voigt oldu. Voigt, Facebook hesabından yayımladığı bir video ile İlkay Gündoğan’a yapılanları gözyaşlarıyla anlattı. Almanya Milli Takımı’nda Leroy Sane’nin siyahi olması, İlkay Gündoğan’a ise Türk kökenli olması nedeniyle hakaretler yağdırıldığını ve taraftarın arasında yer alan bir grubun da ‘Heil Hitler’ tezahüratı yaptığını belirtti.

Voigt’un bu konuyu gündeme getirmesinin ardından harekete geçen Alman polisi, gerekli adımların atılacağını açıkladı. Almanya Federasyonu ise çirkin tezahüratları yapan taraftarların koltuk numaraları sayesinde tespit edileceğini ifade ederek ırkçı saldırıları şiddetle kınadıklarını açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.