İmamoğlu'dan flaş çıkış: Gerekiyorsa sokağa çıkma yasağını bugün getirmeliyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk Ana Haber'de Veyis Ateş'e koronavirüs ve İstanbul'un son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 65 yaş ulaşım kartı iptal edilecek mi? Sokağa çıkma yasağı hakkında ne düşünüyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te Veyis Ateş'le Ana Haber'e canlı bağlandı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VURGUSU

Koranavirüsle ilgili yerel yönetim olarak aldıkları tedbirleri anlatan İmamoğlu, en büyük risk altında bulunan yaşlıların sokağa çıkmaması noktasında uyarılarını yaptıklarını belirtti ve sadece yaşlıların değil tüm mobilitenin azaltılması gerektiğinin altını çizdi.

65 YAŞ KARTI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Veyis Ateş'in yaşlıların ücretsiz kartlarının iptali gibi bir seçenekleri olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine toplu ulaşımda yolcu sayısının yüzde 60 oranında düştüğünü ifade eden İmamoğlu, yurt dışından gelen bilgilere göre gençlerin virüsü daha çok taşıdığının altını çizerek "Dolayısı ile bu mobilitenin azalması önemli. Elbette bazı önlemler alınabilir. Yasaklamak, kartı iptal etmek dendiğinde bu çok hoş bir durum değil. O zaman tüm ulaşımı iptal etmek lazım ki, yarınlarda umarım bu duruma gelmeyiz. Ama bu da tedbirlerden birisi olabilir." dedi. 

KARAR VERECEK KİŞİ BEN DEĞİLİM

Veyis Ateş'in "Sizce olmalı mı bir sokağa çıkma yasağı?" sorusu üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

"Şu an buna karar verecek olan ben değilim. Ama dünyada örnekleri var. Şu an için gerekiyor, gerekmiyor ama toplu taşımanın kullanılmaması, salgının büyümemesi, belli bir süreçte herkesin kendi olağanüstü durumunu yaratması, bir korunma ortamının oluşması adına yapılan çağrılara bakıyorum belki bir noktadan sonra böyle bir şey gerekebilir. Bunun tedbiri bugün ise tabi buna karar verecek olan bakanlık. Biz süreci bu anlamda yerel yönetim üzerinden yapacaklarımızla takip ediyoruz ama sadece bugünü takip etmiyoruz.

 

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GEREKİYORSA GETİRİLMELİ"

Bugünün yarını da var. Daha ileri seviyede olduğu gibi bunun bittiği günü bile tasarlamak lazım. Büyük bir dayanışmadan, bilimin işaret ettiği yoldan yürümeye dönük bir süreç, hamasetten uzak, birbirini aldatan ya da eksik cümlelerden uzak çok radikal, çok doğru kararlarla, kanaatlerle hareket etme günü. Bu anlamda 16 milyon insanın sorumluluğunu bir belediye başkanı olarak söyleyeceğim şu. Gerekiyorsa bugün yapmalıyız. Ama dediğim gibi bunun bilimsel kararını, bunun elindeki istatistikler üzerinden verilecek kararını en iyi hükümet yetkilileri ve sayın bakan ve sayın cumhurbaşkanımız verebilir diye düşünüyorum."

 

siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 805
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar