İngiliz Daily Mail gazetesinin ortaya çıkardığı belgeler dünyayı şoka soktu

İngiliz Daily Mail gazetesinin ortaya çıkardığı belgeler dünyayı şoka soktu

İngiliz Daily Mail gazetesinin ortaya çıkardığı belgeler, tüm dünyayı şoka uğrattı. Daily Mirror’a göre Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yaptığı ortaya çıktı.

Corona virüs dünyaya tam anlamıyla kabus yaşatmaya devam ediyor. Dünya çapında 1 milyon 800 bini aşkın kişiye bulaşan yeni tip corona virüs (COVID-19), 110 binden fazla insanın da ölümüne sebep oldu. ABD dünyada en çok vakanın bulunduğu ve en fazla kayıp veren ülke olarak öne çıkarken, İngiliz Daily Mail gazetesinin ortaya çıkardığı belgeler, tüm dünyayı şoka uğrattı. Daily Mirror’a göre Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yaptığı ortaya çıktı. 

 

yarasa.jpg

 

Tüm dünyadaki uzmanlar ve bilim insanları virüsün kesin kaynağını belirlemek için çeşitli araştırmalar sürdürürken İngiliz Daily Mail gazetesi çarpıcı bir iddia ortaya attı hatta bunu belgelerle birlikte kamuoyu ile paylaştı.

 

yarasa1.jpg

 

Daily Mail’in haberine göre  pandemi haline gelen salgının doğduğu yer olabilecek olan laboratuvar, bilim adamlarının yıkıcı salgının orijinal kaynağı olduğuna inandıkları mağaradaki yarasalar üzerinde araştırmalar yapıyordu.

 

yarasa2.jpg

Ortaya çıkan belgeler, Wuhan Viroloji Enstitüsü'nün Yunnan'ın bin 600 kilometre uzağında bulunan mağaralarda yakalanan memeliler üzerinde deneyler yaptığını gösteriyor.

yarasa3.jpg

Esas şoke edici detay ise, bu deneylerin, ABD hükümetinden 3.7 milyon dolarlık hibe ile finanse ediliyor olması. Covid-19 genomunun dizilimi, Yunnan'ın mağaralarında bulunan yarasalarda gizli.

 

yarasa5.jpg

Daily Mail’in geride bıraktığımız hafta ortaya çıkardığı bu belgelerin ardından, yetkililer salgının enstitüden sızan bir virüsden kaynaklanmış olabileceğinden korkmakta.

 

domuz1.jpg

Üst düzey hükümet kaynakları, ölümcül virüsün ilk kez Wuhan'daki canlı bir hayvan pazarından insanlara bulaşmış olduğunu göz önünde bulundurarak, Çin'de laboratuvarda meydana gelen bir kaza sonucu yayılmış olabileceği fikrini gözardı ediyordu.

 

yarasa6.jpg

Doğrulanmamış bir iddiaya göre ise, enstitüdeki bilim adamları virüsü içeren kanın yanlışlıkla havaya püskürtülmesinden sonra enfekte olmuş ve daha sonra yerel halka bulaştırmış olabilmesi.

 

yarasa7.jpg

 

Daily Mail, gazetesi, bilim insanlarının ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yaptığını belgelerle ortaya çıkardı.

 

ABD'den yapılan yardımlarla deney yapması için yetkilendirilen Wuhan laboratuvarının, bir proje kapsamında yarasalar üzerinde deney yaptığı öğrenildi.

Araştırmanın sonuçları Kasım 2017'de 'SARS ile ilişkili corona virüslerin zengin gen havuzunun keşfi, SARS corona virüsünün kökeni hakkında yeni görüşler sunuyor' başlığı altında yayınlandı.

 

Çalışma şöyle özetlendi: 'Yunan'daki bir mağarada bulunan yarasalar yakalandı ve laboratuvar deneyleri için kullanılan coronavirüsler için örneklendi."

 

"Tüm örnekleme prosedürleri, Wuhan Viroloji Enstitüsü Hayvan Etiği Komitesinin onayı ile veterinerler tarafından gerçekleştirildi."

 

"Yarasa numuneleri, Nisan 2011 ile Ekim 2015 tarihleri ​​arasında Çin'in Yunnan Eyaleti, Kunming'de tek bir yerde (mağarada) doğal yaşam alanlarında farklı mevsimlerde on kez gerçekleştirildi. Yarasalar tuzağa düşürüldü ve dışkı sürüntü örnekleri toplandı."

 

Nisan 2018'de yayınlanan bir başka çalışma, 'yarasa kökenli HKU2 ile ilişkili bir corona virüsün neden olduğu ölümcül domuz akut ishal sendromu' olarak adlandırıldı ve araştırmayı şu şekilde açıkladı:

"Çin'deki domuz çiftliklerinde 2016 yılında yarasalardan yayılan bir corona virüs salgını sonrasında, yarasalar bir mağarada ele geçirilmiş ve numuneler alınmıştır."

 

Bilim insanları, virüsü laboratuar ortamında büyüttü ve üç günlük domuz yavrularına enjekte ettiler. Hasta domuz yavrularından alınan bağırsak örnekleri öğütüldü ve diğer domuz yavrularına da verildi.

Üst düzey yetkililer, son istihbaratlarla beraber, virüsün hayvanlardan kaynaklandığı yani 'zoonotik' olduğunu söylerken, bir Wuhan laboratuvarından sızdıktan sonra insanlara yayıldığını göz ardı edemiyorlar.

 

Geçen hafta, Wuhan Jinyintan Hastanesi'ndeki bir doktor olan Cao Bin'in açıklamalarından sonra sonra hayvan pazarı teorisine şüphe ile bakılmaya başlandı.

Açıklamaya göre enfeksiyon teşhisi konan ilk 41 hastanın 13'ünün pazarla herhangi bir teması olmadığını ortaya çıkmıştı.

 

Doktor Bin, "Deniz ürünleri pazarının virüsün tek kaynağı olmadığı açık görünüyor" demişti.

 

Wuhan Viroloji Enstitüsü, Çin’de ne gelişmiş laboratuvar olarak bilinmekte ve tam 250 milyon TL. değerinde...Kötü şöhreti artık tüm dünyaca bilinen yabani hayvan pazarına ise sadece 16 kilometre uzakta..

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

Dünyanın konuştuğu belgesel! Koronavirüs gerçekleri ortaya çıktı

Dünyanın konuştuğu belgesel! Koronavirüs gerçekleri ortaya çıktı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.