İngiliz yardım kuruluşu, "genelev” mi işletiyor?

İngiliz yardım kuruluşu, "genelev” mi işletiyor?

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam cinsel istismar skandalıyla sarsıldı. Örgütün 2010'deki depremin ardından yardım faaliyetleri yürüttüğü Haiti'de genelev işlettiği belirlendi.

İngiltere, yardım kuruluşlarının karıştığı cinsel istismar skandalıyla çalkalanıyor. Skandalın odağında Oxfam yardım kuruluşu var. Örgütün 2010 yıllındaki depreminin ardından yardım faaliyetleri yürüttüğü Haiti'de genelev işlettiği ortaya çıktı.

-SKANDALA KARŞIAN ÇALIŞANLAR BAŞKA YARDIM ÖRGÜTLERİNDE ÇALIŞTIRILDI-

Yardım faaliyetleri için kiralanan villanın genelev gibi kullanıldığı ve çocukların da burada çalıştırıldığı belirtildi. Olaya Oxfam'ın Haiti direktörünün karıştığı da belirlendi. Oxfam yönetimi, bu skandalı örtbas etmeye çalışmakla suçlanıyor. Oxfam çalışanlarının 2006'da Çad'da seks işçileri kullandığı yönünde de iddialar var. Bu iddialar üzerine İngiltere Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt, Oxfam'ı skandalla ilgili yetkililere yeterince bilgi vermediği için sert bir dille eleştirdi.

-HÜKÜMETTEN 44 MİLYON DOLAR YARDIM ALDI-

Skandala karışan çalışanların işten çıkarıldığına ancak bu kişilerin başka yardım örgütlerinde çalışmasına göz yumulduğuna dikkat çekiliyor.  İngiliz bakan Mordaunt, Oxfam'a hükümetin sağladığı yardımları kesme tehdidinde bulundu. İngiliz bakan Penny Mordaunt," Üst yönetiminiz gerekli ahlaki değerlere sahip değilse o zaman sizinle ortak olamayız" dedi.

Oxfam'ın geçen mali yılda hükümetten 44 milyon dolar yardım aldığı belirtiliyor.

-DİĞER YARDIM KURULUŞLARINA DA SUÇLAMA-

Üstelik skandal sadece Oxfam'la da sınırlı değil. İngiliz basınına göre geçen yıl İngiliz yardım kuruluşlarında çalışan 120'den fazla kişi cinsel istismarla suçlandı. Bu kuruluşlar arasında çocuklara yardım örgütü "Save The Children" ve İngiliz Kızılhaç Örgütü de var.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.