İngiltere Başbakanı May 'den, Brexit oylaması hakkında açıklama!

İngiltere Başbakanı May 'den, Brexit oylaması hakkında açıklama!

İngiltere Başkanı Theresa May, Avam Kamarası'nda yarın gerçekleşmesi planlanan Brexit oylamasıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, yarın Avam Kamarası’nda gerçekleştirecekleri Brexit anlaşması ile ilgili son dakika açıklamasını duyurdu. May, yaptığı açıklamada oylamanın gerçekleşmeyeceğini ve erteleneceğini söyledi.

Theresa May açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Anlaşmada bir çok noktada destek görsek dahi, İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda arasında yapılacak olan sınır uygulaması hakkında geniş bir endişe sürüyor. Bu sebepten ötürü, yarın Avam Kamarası’nda yapmayı planladığımız oylamamızı erteleyeceğiz. “

“İngiltere ile aramızda mümkün olan tek anlaşma budur”

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit açıklamasının ardından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva’da konu hakkında değerlendirme yaptı. AB komisyonunun günlük olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, AB Konseyi, 25 Kasım tarihinde onayladığı bir anlaşmayı hal güncel olarak kabul ediyor. AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker’ın da ifadelerinde de yer verdiği gibi, İngiltere ile aramızda mümkün olan tek anlaşma budur. Bu yüzden yeni bir anlaşma için İngiltere ile müzakereye oturmayacağız.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.