İngiltere karıştı! Prens Philip aşıdan öldü iddiası!

İngiltere karıştı! Prens Philip aşıdan öldü iddiası!

Prens Philip’in hayatını kaybetmesinin ardından çeşitli spekülasyonlar da ortaya atıldı. Sarayın önünde toplananlar, Prens Philip'in koronavirüs aşısı yüzünden ölüp ölmediğine yönelik otopsi yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in hayatını kaybetmesinin ardından çeşitli spekülasyonlar da ortaya atıldı. Sarayın önünde toplananlar, Prens Philip'in AstraZeneca aşısı yüzünden ölüp ölmediğine yönelik otopsi yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in Windsor Kalesi'nde 99 yaşında hayatını kaybetmesi İngiliz halkını yasa boğdu.

Prens Philip'in ölüm haberini alan İngiliz halkı Buckingham Sarayı’nın önünde toplandı. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle sarayın etrafındaki bölgelere çiçek bırakılmaması yönündeki uyarılar göz ardı edilerek, sarayın kapısı dahil birkaç noktaya yüzlerce çiçek bırakıldı.

Sarayın önünde toplanan kalabalığın arasındaki bir kişinin, Prens Philip'in hayatını kaybetmesi ile koronavirüs aşısı arasında bir bağlantı olabileceğine ilişkin iddialarda bulunması dikkat çekti.

İsmini Heiko Khoo olarak açıklayan adam, “Birkaç ay sonra aşı olmalıyız ama hangi aşıyı olacağımızı bilmiyoruz. AstraZeneca aşısı mı olacağız? Bu aşı sağlığımıza zarar verecek mi ya da herhangi bir soruna yol açacak mı bilmiyoruz. Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip bir süre önce aşı olmuştu. Prens Philip'in ölümünün aşıdan kaynaklı olup olmadığını bilmeye ihtiyacımız var. Aşı olanlar arasında hayatını kaybedenler oldu. Ölümlerin aşıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını yalnızca otopsi ile öğrenebiliriz” ifadelerini kullandı.

CENAZE TÖRENİ 17 NİSAN’DA YAPILACAK

Prens Philip için 17 Nisan’da Windsor’daki St George Şapeli’nde düzenlenecek cenaze töreninin corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirlere uygun olarak yapılacağı açıklandı.

Prens Philip’in daha sonra Windsor Kalesi arazisindeki Frogmore Bahçeleri'ne gömülmesi bekleniyor.

28 GÜN HASTANEDE KALDI

Prens Philip, 16 Şubat’ta “kendini iyi hissetmediği” gerekçesiyle Kral VII. Edward Hastanesi’ne kaldırılmış ancak 1 Mart’ta ambulansla St Bartholomew Hastanesi’ne nakledilmişti. Prens Philip, iyileşme sürecinin ve tedavisinin devamı amacıyla yeniden Kral VII. Edward Hastanesi’ne getirilmişti. Kalp ameliyatı geçirdiği açıklanan Edinburgh Dükü, iki hastanede toplam 28 gün geçirdikten sonra taburcu olmuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.