İngiltere Kralı 3. Charles, ölen vatandaşların mallarını üstüne geçirmiş

İngiltere Kralı 3. Charles, ölen vatandaşların mallarını üstüne geçirmiş

The Guardian gazetesi, İngiltere Kralı 3. Charles'in gizli kazanç kapısını açıkladı. İddiaya göre, İngiltere Kralı 3. Charles ölen vatandaşların mallarını üstüne geçiriyor.

The Guardian gazetesi, İngiltere Kralı 3. Charles ile ilgili skandal bir gerçeği ortaya çıkardı.

Gazetenin iddiasına göre Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan Lancaster Dukalığı, ölen kişilerin mallarını kral için kullanıyor.

Binlerce hektar arazi ve emlak işleten, Kral 3. Charles’ın özel mülkü olan Lancaster Dukalığı, mirasçısı olmayan kişilerin mal varlıklarını toplama hakkına sahiptir.

Bu paralara Bona Vacantia adı verilir ve Lancaster Dukalığı, Bona Vacantia gelirlerini masraflar düşüldükten sonra hayır kurumlarına bağışlar.

Ancak The Guardian gazetesi, Bona Vacantia gelirlerinin Kral 3. Charles'ın kiralanan mülklerin yenilenmesini finanse etmek için nasıl kullanıldığını ortaya koyduğunu yazdı.

Gazete, fonların kullanımına uygun olarak tanımlanan mülkler arasında şehir evleri, tatil evleri, kırsal evler, tarımsal binalar, eski bir benzin istasyonu ve Yorkshire’da sülün ve keklik atışlarını kolaylaştırmak için kullanılan ahırlar yer aldığını yazdı.

İyileştirmeler arasında yeni çatılar, çift camlı pencereler, kazan kurulumları ve kapı ve lentoların değiştirilmesi yer alıyordu. Bir belgede, Yorkshire’daki eski bir çiftlik evinin yenilenerek üst düzey bir konuta dönüştürülmesine yardımcı olunduğundan bahsedildi. Bir başka iyileştirme ise bir çiftlik binasının ticari ofislere dönüştürülmesine yardımcı oldu.

Gazete, dukalığın son 10 yılda 60 milyon pound topladığını ve bunun sadece küçük bir kısmını hayır kurumlarına bağışladığını yazdı.
 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.