İngiltere Parlamentosu kararını verdi! Brexit’te son sözü AB söyleyecek

İngiltere Parlamentosu kararını verdi! Brexit’te son sözü AB söyleyecek

İngiltere Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucunda Brexit için ikinci kez referandum yapılmasını öneren teklif reddedildi.

Brexit Anlaşması’nı reddeden İngiltere Parlamentosu, ‘İngiltere’nin AB’den anlaşma olmadan ayrılmasına’ karşı çıkmasının ardından son kararını verdi. İngiliz Parlamentosu, hükümetin, Brexit Anlaşması’nın tekrar oylanmasını ve Brexit’in 30 Haziran’a ertelenmesiyle ilgili önergeyi kabul etti.

SON SÖZÜ AB SÖYLEYECEK

Parlamento, kritik son önergeyi 412’ye karşı 202 oyla kabul etti. Buna göre, 29 Mart’taki Brexit’in ertelenmesi için AB üyesi diğer 27 devletin tamamının onayı gerekiyor.

İKİNCİ BREXİT REFERANDUMU REDDEDİLDİ

Parlamento ilk olarak, yeniden referanduma gidilmesini oyladı. İkinci kez Brexit referandumuna gitme önergesi 334 ret, 85 kabul oyuyla reddedildi.

Ertelemenin sadece 30 Haziran’a uzatılması, daha fazla ertelemenin yapılmamasıyla ilgili önerge ise 314’e 311 oyla reddedildi.

Üçüncü bağlayıcı olmayan önerge, vekillerin Brexit kapsamındaki çalışmalara tamamen girmeleri ve bağlayıcı oy hakkında sahip olmaları önergesi 314’e 312 oyla, yani 2 oy farkla reddedildi.

Hem Başbakan May’in anlaşmasını hem anlaşmasız Brexit’i reddeden, Brexit’in milletvekillerine ortak bir yaklaşım benimseyebilmeleri için ertelenmesini öneren önerge de 318’e 302 oyla kabul edilmedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.