İngiltere Reading'deki saldırıyı terör eylemi ilan etti

İngiltere Reading'deki saldırıyı terör eylemi ilan etti

İngiliz polisi, ülkenin başkenti Londra yakınlarında dün meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırının terör eylemi olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Thames Valley polis teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, Londra'ya yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Reading semtinde düzenlenen saldırının terör olayı ilan edildiği belirtildi.

 

Polis daha önceki açıklamasında, olayla ilgili yerel medyada yer alan haberlerin aksine terör değil, cinayet soruşturması açıldığını duyurmuştu.

 

SALDIRGAN LİBYA UYRUKLU

3 kişinin ölümüne, 2 kişi de yaralanmasına neden olan saldırıya ilişkin 25 yaşındaki şüphelinin kimliğinin Libya uyruklu Khairi Saadallah olduğu açıklandı.​ İngiliz medyasında yer alan haberde Saadallah’ın daha önce farklı suçlardan sabıkasının bulunduğunu aktardı.  

 

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin Reading şehrinde 3 kişinin ölümüne neden olan bıçaklı saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Birleşik Krallık'ın Reading şehrinde dün gece (20 Haziran) meydana gelen bıçaklı saldırıyı kınıyoruz. Söz konusu menfur saldırı, terörün masum insanları hedefleyen hain ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu zor gününde dayanışma içinde olduğumuz dost Birleşik Krallık halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifa diliyoruz." denildi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.